Mera recept

Korvgryta á la Bolanius 

Smaskens det här

  

För 2 pers

400gram falukorv

1st stor gul lök

1 burk krossade tomater

2dl ris

1 rejäl skvätt Sweet chili sauce

Ärtor o morötter (frysta)

Peppar vit o svart

Creme fraishe, en slev sisådär

 Gör så här

Tärna korven och stek tills den får lite färg, lägg i en kastrull

Hacka löken o stek tills den fått lite färg, lägg i kastrullen

Slå på en burk krossade tomater

Häll i ca 0,5 liter vatten och koka upp

Slå i en rejäl skvätt sweet chili sauce + massor med vit o svartpeppar

Häll på riset och puttra i 20 min

Häll på Ärtor och morötterna, koka i ytterligare 5 min

Rör ner lite creme fraishe för att runda av smaken lite

Red av med lite maizena om det blir för vattnigt

Ätes med vitt bröd, typ kneipp eller dylikt.

  

Krydda på utav bara … ska vara starkt.

Rör om ganska ofta, riset sjunker gärna ner till botten.

Om det behövs så slå på lite mer vatten så att inte riset kokar torrt i botten på kastrullen.

   

Näringsinnehåll:

Skit samma, innehåller massor med smaskens.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91