Återtåg

Var nere i lokalen o körde lite idag. Kändes fint o jag började ta i lite.

Knäböj
Bänkpress
Klossbänk
Triceps
Biceps

Blev det o nu ska jag ta mig 1st  whisky eller 5 så det så.

Grattis till Freddan 24 st inte illa pinkat o grattis till det andra också skitkul. Gläds med dig/er.

Trevlig helg
Bolanius

Lite rygg...

...såhär på onsdagen.
Blev ett markpass idag o lite axlar. Känns fint.

Tjoflöjt
Bolanius 

Mumsig ledig kväll

Har jobbat som vanligt folk i dag och slutade vid 16 snåret. Varit ute o gått och bara haft det gött. I morgon blir det mark och det ser jag fram emot.

/Bolanius

Ännu en dag, ännu ett gym

Har varit på ett nytt gym idag. Life nånting i majorna. 100 spänn för ett pass. Hur mycket som helst i månaden. Nya fräscha maskiner, nya lokaler, kanonfint. Men det är en sak jag inte fattar, när alla pt-nissar o alla sajter o till o med tidningen body samt alla stora o breda bodybuilders förespråkar fria vikter, varför i helvete ska alla nya gym bara ha en massa maskiner för. 1 fjantig bänkpress, 1 fjantig underlig knäböjställning och inget mer i den stilen. Hantlar upp till 100kg, såg helt oanvända ut, hur många använder 100kg:s hantlar på ett gym som inte har en vettig bänkpress. Nåja mycket gnäll nu. Det sista negativa jag har att säga är angående musiken som spelades. Troligtvis var det muskelknutten i receptionen som gjort den i nåt program i datorn. En dunkande bastrumma, djävla rajvmusik, skit. Hur fan kan man spela sån fruktansvärd musik på ett så fint gym. Idiotiskt. Ingen o jag menar ingen gillade musiken. Var säkert 20 pers i lokalen o 10 av dom körde med mp3-spelare. Sanslöst.

Nåja, använde lite av deras maskiner o sanning att säga så tog det bra. Lite ovant att köra vissa grejer bara. 

På onsdag blir det ett nytt gym igen o nya gnäll hehe. 
/Bolanius

Årets bästa...

...träningspass. Lite lätt bakfull och med tunga steg gick jag ner till vår lokal o körde till min förvåning ett kanonpass. det blev:

Marklyft
Skivstångsrodd
Chins i maskin
Smalbänk
Pushdowns
Hantelpress för axlarna

Gick lätt o fint o känns förträffligt.

/Bolanius

Bowling igår.

Årsmöte på Säffle Ak och allt förlöpte snabbt o smidigt. jag avgick som sekreterare eftersom jag ligger ute o jobbar så mycket som jag gör. Bättre med Patrik som är hemma o kan träna o vara med på ett helt annat sätt.

Prisutdelning o först fick Freddan ett välförtjänt pris för sitt jobb ang jnm. Han slet som ett djur på J-nm o är värd allt beröm som finns. Årets lyftare blev naturligtvis svågern Svanelind.

Bowling på kvällen o vårat lag kom 4. Måste ha varit en felräkning eftersom jag o Svanelind bowlade som gudar faktiskt. Om man räknar rännan som bra hehe. Min bästa serie blev 164 poäng i alla fall. Alltid något.

Därefter Harrys o några pilsner senare så insåg jag att jag inte är 20 längre. Kanske ska sikta på mogendansen på medis istället hehe. Nåja, vi gick ganska tidigt och mår därför riktigt skapligt idag. Tänkte mig ner o köra mark senare under dagen. I morgon är det back to buisness  igen o har tänkt mig att träna på lite olika gym dom närmaste veckorna för att se om det finns några riktigt bra sådana. De flesta är ju belamrade med maskiner som man ska sitta i och o dra i ett snöre. Är inte riktigt min grej när det ska tränas.

Formen är dock god och på uppåtgående. Mycket mat o mycket träning ett tag nu så är jag nog tillbaka i gammalt gott slag snart.


// Bolanius

Det var bättre förr. Baggypants part1

Eller?

Satt o blev lite nostalgisk eftersom jag hittade en B o K  från 1991. Jag säger bara en sak. BAGGYPANTS. Underbara benbeklädnader som fanns i himlens alla mönster o färger. One size fit all hahaha, yehh right. Skulle vara kul att höra om någon har kvar sina underbara baggypants från tiden 1988-1995. Var väl då som det var som mest populärt med dessa byxor. Nog för att det vara inne med bar navel o avklippta ärmar o annat tjafs, det är väl ändå baggypantsen som man minns med ett litet gött leende på läpparna.

Har vi några lyftare som har kort kvar sedan den tiden på diverse kända och okända tränande så hör av er, är grymt intresserad av att lägga upp lite sånt hehe. Får kolla mina egna kort o se om jag har nått att scanna in på datorn eller lägga över digitalt. 

Återkommer med mer i detta ämne om jag får några svar.
//Bolanius
 

Fan vet...

...om jag kan gå i morrn hehe. Var ner o körde ett lysande skönt litet pass. Formen är på väg sakta men säkert och det känns bättre o bättre.

Idag blev det som följer
Knäböj
Raka mark
Bänkress + lutande
Biceps o avslutade med mage

I morrn är det årsmöte med efterföljande bowling o mat. Ska bli trevligt.

På söndag är det mer träning o rygg står på schemat.
/Bolanius

Efterlysning!

Behöver ha kondis. Någon som lite till övers.

Låt mig förklara

Har varit ute o kört sk kardioträning idag. Detta ska vara bra för hjärtat, hjärnan, vikten, flåset, ja ni fattar, bra helt enkelt. Det stämmer med all säkerhet också men fy fan vad trött i benen man blir efter 12km. Nu såhär efteråt känns det faktiskt bra och mina förmodade problem med benhinnorna uteblev. Köpte ett par nya skor från Haglöfs och jäsiken vilka sköna skor. Lite stela inledningsvis men efter nån kilometer så satt dom som en smäck. Inga skavsår, ingenting och då snackar vi helt nya pjuck.

Nu blir det att köpa ett par till o ha i reserv för dom håller ju inte hur länge som helst och eftersom sko o klädbranchen byter modeller oftare än volvo så kanske man kan hamstra ett par. Borde finnas en affär som hade samma kläder o skor med samma storlekar och av samma tillverkare inne på lager alltid så man slapp byta när man hittat nått som man gillar. En utopi såklart men tänk om...

I morrn är det böj o bänk på schemat. Lördag är det årsmöte och på söndag är det marklyft som gäller.

/Bolanius


Träning för +35 man/kvinna

Ont i kroppen, dags att låta gubbsjukan slå ut i full blom?. Eller kanske har du ont i axlar eller knän? Det fins många sköna anledningar att börja träna. Vilken anledningen än är för att börja styrketräna så finns det ett par saker som du behöver tänka på.

Det första du behöver är ett gym som du kan träna på. Finns på nästan alla orter, om inte gym så oftast i badhuset eller någon träningsanläggning. Pröva dig fram. Köp inte årskort direkt, testa några gånger. Du kanske inte trivs på första stället. Att köpa en multimaskin till källaren och träna hemma är värdelöst. Det funkar helt enkelt inte för dom flesta. Man måste komma iväg och kunna släppa vardagslunken för att fokusera på träningen.

Bra utrustning, ett par sköna joggingbrallor o en t-shirt duger fint. Tänk bara på att använda ett par ordentliga skor, gärna hård sula. Använd inte mjuka joggingskor. Skor är viktigt.
 
Fråga om hjälp om du är osäker på utförande. Personal på plats har betalt för att hjälpa dig till säker träning. Annars ber du någon gymråtta. Finns inga människor som gillar att briljera med sina kunskaper ang träning som vi lyftare hehe. Obs! Gäller alla andra, inte mig förstås :-)

Försök att få tag på ett bra träningsprogram, finns på de flesta gym med lite självaktning. Om inte så leta på nätet eller maila mig så kan jag hjälpa till att fixa ett. bolanius(snabela)telia.com Byt ut (snabela) mot @ så funkar det.

Ta det lugnt i början. Du lär inte må bättre i kroppen eller får en träningskick av att vara halvförlamad av träningsvärk. Låt kroppen vänja sig vid belstningen i början. Tat lugnt, du hinner.

Märk att det är skillnad på att sträcka ut dina muskler efter ett pass och streching. Har du inte sysslat med streching tidigare så finns ingen anledning att börja nu. Bäst före datumet för att bli vig o smidig har gått ut om du inte varit det tidigare. Vid 35-45 så räcker det att sträcka ut lite granna om du känner att det drar på nått ställe. Att strecha ut muskler på ett ställe och inte på ett annat är som att be om skador. Att strecha korrekt är inget man bara gör utan det kräver lika mycket teknik och vägledning som att träna korrekt. Du är inte ungdom längre. Tycker du ändå att du behöver strecha så be återigen någon som vet vad han/hon pratar om, om hjälp.

Drick mycket vatten, både under träning och annars. Låt vatten bli din huvudsakliga dryck.

Återhämtning är viktig. Du måste låta kroppen vila mellan passen, hur kul det än är, och hur mycket man än ökar så måste du låta kroppen få vila ordentligt mellan dina pass. Måndag- onsdag- fredag är ett bra upplägg att börja med. Lär dig att lyssna på din kropp. Det är skillnad på ont-ont och skönt-ont. Träningsvärk är trevligt i lagom dos. Muskel o led-ont är inte lika trevligt.

Slarva inte med maten. Ät rejälta måltider med sammansatt kost. Mycket grönsaker. Finns en uppsjö av sidor på nätet som kan bli din guide till bra matkunskaper.

Kosttillskott kan du börja med efter ett halvår om du tycker att det behövs. För en motionär så räcker det nästan alltid med vanlig mat. Öka intaget av nyttig mat istället.

Till sist, ge fan i att stoppa i dig otillåtna preparat. Du har bara en kropp, förstör den inte.


//Bolanius

Träning idag igen

Kors i karamellen, andra gången på samma vecka och idag blev det som följer

Rygg + tricpes + axlar + mage

Lagomt tungt o trevligt.
Kommer att kännas skönt i morgon.

Fredag är det dags igen, och på söndag.

/Bolanius

Dopingforum

http://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=12


Här kan ni läsa om doping, hur man gör, vad man ska äta/injektera och hur i helvete dum i huvudet man blir av det. Här diskuterar ungdomar o äldre om farorna, leverskador, cancerrisker och gynekologiska effekter av att dopa sig för att i samma tråd tala om hur bra det är. Finns det verkligen inget pris dyrt nog att betala för att få se ut som omslagspojkarna i tidningen Body.

Skrämmande läsning
/Bolanius   

Tjoflöjt...

...vad skönt det är att vara ledig.


Träning idag på klubben, blev lite böj, raka mark, bänk, flyes samt lite biceps o mage. Lagomt sådär så att man i alla fall inte behöver sänglift eller så i morgon bitti. Var ute o gick under eftermiddagen också, 8km med mina nya skor och det kändes förvånansvärt bra. Taskigt flås dock. Höll på att drabbas av lungförstorning i en av uppförsbackarna.

På klubben hörde jag av en viss tränande att det skall slås svenskt rekord i bänk, masters2. Rätt inställning o jag ska göra mitt bästa för att stötta o hjälpa till. Kom lite senare på fredag så hjälps vi åt. Mycke folk därnere också och det är riktigt kul.

Har meddelat valberedningen att jag avgår från styrelsen vid nästa årsmöte. Har helt enkelt inte rätta gnistan när man jobbar som jag gör. Ser ingen minskning på uteliggandet heller på ett tag. Vem som efterträder får vi se på årsmötet på lördag.

Fortfarande inget snus och nu börjar man kunna tro att det ska gå vägen det här. Senaste prillan spottades ut okt -06.

Har käkat grönsakssoppa idag, samt havregryn och en massa annat nyttigt. Till kvällsmat belv det kycklingsallad. Lär nog sätta fart på magen tror jag. Måste försöka att få i mig lite hemlagat. Blir för mycket uteätande i Gb på veckorna och nu under de helger som jag jobbat har det blivit lite "gyllene måsen" (McD). Inte bra alls, speciellt med tanke på att jag inte ens gillar deras mat.

I morrn har jag häcken full, av sysslor alltså, inget annat. Och det blir saker som jag inte hunnit med under året tidigare. Skönt att kunna få lite gjort hemmavid.

Ljuset i tunneln...

...ser jag nu äntligen. Har jobbat skiten ur mig, ätit skräpmat, fallit som en öhhähh ja fallen ängel från skyarna eller vad fan det heter, helt ur form. Formlös är ordet jag söker. Gör min sista dag på måndag, sedan ledig resten av veckan och efter det blir det ingen övertid på ett tag. Visst, man tjänar bra men det är inte värt det i längden. Blev 93 övertidstimmar i januari. Har blivit alldeles för många i februari redan.

Nu börjar återtåget. Har sagt det förut men nu är det dags.

Den som lever får se
/Bolanius

Whiskyrecept

Ett härligt recept


1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 liter whisky

Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen.
Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.

Schtäng av elvischpen.


Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt ...
Schätt på elvischpen igen..
Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.

Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en mat...sched... och schå socker, eller nåt,

va fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen genom fönschtret, och ... schå kolla schen whiskyn.

Gå å lägg dej... Vem fan schänner för å äta en jävla fruktkaka i alla fall...?


Det blev som jag befarade...

...jobb

Kan inte låte bli att hjälpa mina vänner en gång till. Idiotiskt? Javisst, men vad gör man när dom frågar snällt? Säger nej? Jovisst men det är inte så lätt det heller.

Min träning får ligga på is i några dagar till. Är tillbaka på sön eller mån och utlovar full satsning hehe. Nästa vecka, då, då ska jag vara ledig och göra allt det där som man gör när man är ledig. Vara rastlös, jobbnerver, otålig öööäähh nävisstnä eller helt enkelt bara försöka att "relalalalaxa broder, ta o lugna ner dej". Så får det bli.

/Bolanius

Ingen träning nu heller :-(

Men oj vad jag är sugen.

Har arbetat av helgen nu och tänkte få några dagar ledigt. Men men... mina uppdragsgivare ringde om en ny liten kris i Kapernaum och undrade lite försiktigt om jag kunde tänka mig att ställa upp en "sista" gång på lite hårdkörning. Har inte svarat ännu men fan trot. Åker i så fall på tors och kommer hem på mån. Blir en ovälkommen paus från tränandet men gött inför semestern men lite extra slantar. Men har inte bestämt mig än. Fredda blir så arg så det är bäst att lugna ner sig kanske hehe.

Körde igång med min kostplan o har köpt nya gåskor o hade tänkt börja träna i morgon o sedan hålla igång. Kan bli framflyttat en vecka pga jobb men man får stå ut på nått sätt. Kan ju avslöja min underbara morgondrink för er.

0,5l minimjölk
1dl havregryn
2 råa ägg
1 dl proteinpulver 80%
1 krm ingefära


Köres i mixer o får sedan stå i 3-4 min innan man åtnjuter det hela
Smakar inte så där förfärligt gott men gör susen i kistan (tror jag). Har även börjat med CLA + omega3.

I vilket fall så är det träning i morgon, bänkpress o knäböj. Skrev om rigor mortis i ett tidigare inlägg, får nog uppdatera det på torsdag hehe. Ajajaj.

Ha de gött
Bolanius

Noll träning

Ingen träning sedan i söndags. Bara en massa arbete o det är härligt det oxå. Fibersvetsning så det står härliga till nere i götet. Datanät o fiberoptik samt tele är det som jag är med o bygger o det är skitkul att det är lite tryck i branchen igen. Men träningen då..? Jo, det får bli när det blir, företaget måste gå före just nu. Jag ska försöka köra ett pass under helgen som skall avnjutas med, ja just det arbete :-) Kan dock inte jobba längre än till 18:00 på lör-sön så det finns en chans att det blir lite träning.

/Bolanius

Benträning...

...blev det idag. Några set med knäböj på lätta men ändå tunga vikter. Bytt ställning på benen vilket medför att jag står ännu bredare med fötterna ännu mer ut mot sidorna. Tar ett tag att anpassa höfterna till detta. Medför också att jag behöver värma mycket mer innan jag kan ta i.

Efter detta blev det hängande eller raka mark som det så fint heter. Körde lätt o bekvämt.
I morrn blir det bänkpress om jobb o annat inte sätter stopp för det.

Träna på
Bolanius

En bra en

image15

Fredag

Ingen träning igår och ingen idag, kanske på söndag, vi får se. Massor av jobb o det är underbart för egenföretagare men det sliter hårt på kroppen att göra 60-70 timmar i veckan. Orkar helt enkelt inte träna ordentligt. Får försöka att hålla igång en eller ett par dagar i veckan så man inte tappar allt.

Nåja, inget ont som inte har nått gott med sig. Blir skönt att kunna ta semester till sommaren utan att få dåligt samvete för en gångs skull, brukar alltid ha tankarna på jobbet annars.

Har blivit erbjuden ett kanonjobb dessutom på ett annat ställe. Massor med resor o tid på vägarna men jag vet inte, jag trivs rätt bra som jag har det. Men anställning o trygg inkomst hmmmm...

Nä nu ska jag laga mat
Bolanius

RSS 0.91