Sweeeeeeeeeeet

Träningsledig vecka och djäklar vad ont i ryggen jag fått. Får beställa tid efter veteran-sm så jag får knäcka rätt lilla ryggraden som bråkar.

På söndag är det dags, ska bli skoj. Får lyckönska Svanelind på sin jakt efter 900kg, eller var det 950 han skulle ta hehe.

Ödqvist o Skalare o Barbro är också med på mina lyckönskningar.

Ha de
Tommy

Bänkpresströjor?

Ett vara eller inte vara.

Såg från EM att det inte var speciellt många godkända lyft. Många som dessutom inte ens fick något resultat. I en viktklass var det 7 som bommade ut sig om jag inte såg fel när jag kollade. Detta är ju erfarna lyftare som borde ha nerver o annat under kontroll.

Vad beror det på då? Tröjorna naturligtvis. Kul för publiken att få se spektakulära vikter på stången, dock inte lika kul när man inte ens kan få se godkända resultat.

Tröjorna är så trånga o hårda att det krävs "galna" vikter bara för att få ner stången till bröstet. Själv är jag en glad amatör som är med o lyfter för att jag tycker att det är roligt och vill ha ett mål med min träning. Att jag inte kan fajtas med dom bästa hör inte hit. All sport ska vara kul för dom som vill ha de så. Min tröja hjälper till längst ner i botten där jag är som svagast. Jag kan dessutom göra armhävningar i min tröja. Skulle jag byta till en mindre tröja så skulle jag förmodligen göra 20kg till i bänken. Jag är som sagt amatör och betalar mina startavgifter o resor själv om jag ska vara med på större tävlingar. Men vad säger landslagscoacherna om dom "fina" resultaten som blev på EM nu senast, men även på VM. Bommar på bommar. Vi fick dock en del ädla medaljer, grattis till det men tittar man på samtliga tävlanden så var det bedrövligt många som missade lyft.

Dessa tröjor förstör den lilla attraktion som finns runt bänkpress. Detta är ingen publiksport i vanliga fall, men nu börjar det bli nästan löjligt.

Vad göra. Bort med tröjorna. Bänkpress ska inte vara en materialsport tycker i alla fall jag.

Vad tycker ni?

/Tommy

Myspys

Lätt träning idag, lite rodd och sedan axlar. Press bakom nacke upp till en 6 på 65kg.

I morgon ska jag snickra och på söndag blir det bänk.
/Bolanius

Gymet igen...

Igår blev träning för fjärde dagen i rad. Vilar idag o tränar lätt rygg o axlar i morn. Bröstträning med tröja upp till ingångsvikt på söndag, sedan ett lätt pass på tisdag för genomblödning. Därefter vila o massor med mat hehe.

Upplägget är klart, på dom bara.


/Bolanius

Knäböj...

...för första gången på hur länge sedan som helst. Blev lätta treor upp till 130kg. Kommer att ha en skööööööön träningsvärk ett tag framöver :-)

Körde en massa mage också. Hmmm, texten blev kurisv och det går inte att ändra tillbaka. Djävla blogg.
Ser att jag stavade fel dessutom i förra raden, kursiv heter det ju, fan också. Djävla blogg.

Nåja, allt är bra och nu ska jag sova snart. Ni vet zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.



//Bolanius



Marklyft

Blev lite av det ovanstående igår. Lätt o bekvämt men var sliten igår. Blev lite mer rygg och sedan axlar också. Ett vanligt träningspass alltså.

Ska nog ner idag o köra lite oxå.

Kanske

//Bolanius

Ingångspress

Blev lite bänkpress idag. Körde med tröja o med tävlingsregler. Blev ett par ettor på tänkt ingång på 130kg. Lätt o bekvämt. Blev lite armar också fast bara lite.

Das war alles.
Bolanius

Rygg o axlar...

...på schemat. Marklyft upp till en 3:a på 160kg. Blev Press bakom nacken ett par 4:or på 65kg o sedan lite andra övningar.


Nu ska jag snart lägga mig för att sova min skönhetssömn. Inte för att det hjälper men man ska aldrig ge upp hoppet :-)


// Bolanius

Tuttar...

...körde jag lite lätt igår. Blev lite armar oxå.

Inga problems utan allt är väl.

/Bolanius

Rygg, mumma

Igår vart det ett litet härligt rygg o axelpass. Blev några treor på 150kg i marklyft. Sedan blev det lite andra småövningar. Axlar inleddes med press bakom nacken 4x65 4x70 4x75 1x80 och sedan tillbaka ner igen. Lite mage avslutade passet.

Gött i kröppen nu.

I dag blir det bröst o armar samt ännu mera mage. I morn sak jag ut o löpa/jogga/gå eller vad det kallas.

Ha de
Bolanius

Dopad vovve

Dopad vovveVadå jag dopad. Har ju bara käkat hundmat o proteiner ju. Jag lovar.

Söndagsbänken...

...gick sådär. Skulle upp mot 160 hade jag tänkt men tekniken sitter inte som den ska o det blev träning på 130-145kg istället.  Visst vikten är inga problem men jag lyfter lite på arslet o då får man inga vita lampor av domarna. Ny benställning och då gick det bättre men jag får ändra lite med vinklarna på armbågarna i själva lyftet så vi får se hur det går. Får nöta under de två veckor som är kvar.

Mer oroande är dock min vänsteraxel som gör ont som satan efter jag kört bänk. Fick detta för två veckor sedan när jag körde med kloss på 170kg. Har hängt i sedan dess men blivit mycket bättre. Idag återkom skiten igen och vi får se hur det känns i morgon.

Körde ett byggarpass på armarna som avslutning.

Ha de
Bolanius


 

Skatås, jotack.

Var där uppe idag, iväglurad av mina onda arbetskamrater djäkla typer som jag jobbar med.

Inledde med att jogga iväg, graciöst, elegant ni vet. Efter sisådär 231m övergick joggandet till flåsigt lufsande. Ytterligare 428m senare så gick jag, en ledbruten hårt beprövad människa, in i väggen. Vinglande från ena sidan av spåret till det andra tog jag mig med sakta gång beslutsamt mot målet ca 2700m längre bort. Banan var 3,5km. Törsten började sätta in. Kände hur kramperna började närma sig och jag förberedde mig för slutet. Då kom, inte en eller två, utan massor med lättklädda damer i varierad ålder och utseende hurtigt löpande i spåret.  

Krafterna återkom och jag återupptog mitt värv med glödande passion och tog mig i mål på tiden 12 15 18 21 26 36 48 minuter faktiskt. Har beställt färdtjänst till jobbet i morgon och hoppas att jag i alla fall kan gå till restauranten så jag kan få mig lite i kistan.


Ha en skön kväll
Bolanius 

Lite blandat sådär

Körde lite axlar o armar idag.

Press bakom nacken 3x4 /75kg sittande i smithmaskin
2st extraövningar 6 set
Triceps, blev 3 övningar
Biceps, blev 3 övningar.

Känns bra o jag får försöka hinna hem på fredag så att jag kan köra bänk med tröja o allt ihop med dom stora pojkarna hehe. Kul om Norsken hänger på också.

Känns fint i axleln också. Sugen på att börja köra böj också. Mycket nu.

Ska nog ut o springa/gå/kravla i morgon.


// Bolanius

Marklyft

Blev ett litet ryggpass idag, körde marklyft upp till några treor på 150kg, lätt o bekvämt. Sedan blev det mera rygg och sedan hör o häpna ett litet böjpass. Körde några set på 110 kg och nu väntar en VISS träningsvärk imorn. Det gillar ju jag så jag väntar med glädje på morgondagen.

I morn blir det armar o axlar och på fredag bänk med tröja och allt.


/ Bolanius

Söndagspasset...

...blev av och jag tog det lugnt o fint med min lilla axel. Ingen tröja utan 4x3 på 100kg fick räcka och det känns bara bra. Idag tar jag en paus och i morn blir det rygg o mage o axlar.


Ha de
Bolanius

Sliten...

...var jag igår men körde ett lätt bänkpass. 8x2 lätt och behagligt för genomblödning. Axeln ömmar och sådär men det blev inte värre ialla fall.

Nu blir det att fokusera på att bli frisk snabbt som satan. Hoppas att det bara är en överansträngning i axeln så man inte åker på en inflammation mitt upp i allt. Nåja, ska köra lite lätt ikväll (kanske) annars blir det bänk på söndag med tröja och teknikträning upp till ingång på vsm. Allt svårare att få klarsignal i bänken med dom nya reglerna. Gäller att vara på tå och lyfta snyggt.

Är förhoppningsfull i alla fall och tror inte att det ska vara någon fara med axeln.

/Bolanius


RSS 0.91