Bodybuilding

Idag har jag kört högrepsträning. Har mjölksyra upp till öronen just nu o bara skakar i bröst o triceps. Ja just det. Det var dom som fick sitt idag. Blir några veckor med sån här träning nu. Kanske man vänjer sig till slut hehe.

Das war alles für idag
Bolanius

Hett minsann...

...var det nere i gymet idag. Blev lite rygg följt av axlar o lite mage. Sådär lagomt så att man får en fröjdefull träningsvärk i morrn. Har varit ute (igår) och tränade lite kondis också. Huga. Intervallträning enligt Gerilja. Lite mer info om detta finns på följande länk. Kul att prova om det funkar  http://www.iform.no/pub/art.php?id=23

I morrn är det bröst och axlar som gäller. Tror jag i alla fall om man inte ånyo ådragit sig rigor mortisliknande symtom. Dvs träningsvärk. Blir nog bra.

/Bolanius

Lite träning då...

Blev lite lätt böj o biceps idag. 30 min o sen var passet över. Bara lite genomblödning o träningsvärk efter ledigheten. Blir mer på söndag o sedan drar jag igång till veckan på allvar.

/Bolanius

En viking i Grekland

Lilla jag bara. Vill stanna här.

Bucket list

Har sett filmen "Nu eller aldrig". Förmodligen den bästa film jag sett. Se den om ni får chansen.

Den tar upp ett ämne som är ganska intressant. Om ni som läser detta skulle få chansen att göra en lista på saker ni skulle vilja ha gjort innan ni kolar av, hur skulle den se ut? Skulle den vara egoistisk och till för att bara glädje er själva, eller skulle den vara så ni skulle kunna glädja andra också eller har någon några förslag?

Djävla bra film i alla fall
Bolanius

En röd kräfta a.k.a stoppljusgubben

Har varit en vecka på solsemester. Kallaste dagen var +34 grader i skuggan o inte ett moln nånstans.

Gick ut löst med 20 i solskyddsfaktor o tog det som det heter lite piano. Dagarna gick o färgen uteblev.
Som vanligt så gjorde jag då (som jag alltid gör av någon underlig anledning) precis det jag alltid gör då. Jag tog faktor 10 o lade mig en heldag i solen.

Kl 20:10 sisådär stod jag o ryckte i apoteksdörren, mumlade nått om tredje gradens brännskador o fick en salva till hands som jag sedan dess smort min något sargade lekamen med. Jag har gått från en djävulsk illröd till en härlig röd lyster färg som påminner lite om höstens kräftkalas. Nu känns det sådär, ingen bänktröja på några dar eller knäböj eller så på ett par dagar hehe.

Jag älskar ipren.
/Bolanius

Semester

Tar en välbehövlig vila från jobb o blogg o allting. Tillbaka om ett par veckor.


Grilla lugnt
Bolanius


Naken...

...var jag i duschen förut. Nu är jag dock påklädd.

Tränade idag o det blev armar o axlar. Lätt genomblödningsträning som känns finfint. Ska köra sån här träning denna veckan ut o sedan åker jag till Grekland för att löga min vita lekamen i sol o hav samt kommer ett visst intag av eldvatten att exekuteras. Blir nog mest kardioträning där, släpa sig från hotellet 100m ner till stranden o inta en solstol o en kall öl. All elektronik såsom, datorer, telefoner, radio, tv och andra attiraljer kommer att vara avstängda. Trevligt. 

Får se hur det känns när jag kommer hem om jag gör en liten satsning på v-sm. Vore kul att göra över 600 nångång o få göra en tävling när man är frisk. Borde uppsöka en psykopat eller vad det heter så dom får rota lite i skallen på mig. Nåja, den tiden den sorgen.

Längtar...
Bolanius 

Rätta mig om jag har fel...

...men hur är det med träning egentligen.

Träningsvärk är väl kontentan av att musklerna delvis reparerar sig från en tidigare utmattning. Styrketräning gör ju att musklerna får små skador (microtrauma) och sedan är det upp till kroppen att reparera dessa skador. Du hjälper ju till genom att tillföra rätt mat och ser till att kroppen får den vila o sömn som den behöver. När kroppen läkt dessa skador är alltså musklerna anpassade till att inte gå sönder på samma sätt när du tränar med samma vikter igen.

Vore det bästa för tillväxt, styrkeökning att hela tiden öka belastningen eller antalet reps vid VARJE träningstillfälle? Kanske inte i alla övningar samtidigt men i någon/några övningar varje gång. Styrketräning är ju ofta annars att man kör sina treor eller femmor på nån bekant vikt och sedan någon komplementövning per muskelgrupp. Kan det alltså vara vettigt att pressa sig lite hårdare o tyngre.

Det är ju vedertaget att man ska köra 5:or på 70% och 3:or på 80% för att bli starkare. Kanske är det så att man ska köra i stegar upp till failure lite oftare för att få mer fart på kroppen? Såg dessa funderingar på iform.no och blev lite konfunderad.

Någon som har några idéer?
Bolanius


Världsrekord...

...i träningsvärk. Kan fan inte röra mig. Ontontontontontontontontontont. Underbart.

Man lär sig aldrig. Men riktiga män strechar inte eller hur det nu var hehe.
I morrn ska det bli mer träning :-) Kommer att ligga i gipsvagga på söndag, utan gips alltså hehe.

Mera öl
Bolanius

Halleluja, äntligen är man på g.

Var nere på mitt Stockholmsgym o tränade idag. Första gången på jättelänge o första gången som man inte hostade lungorna ur sig på ett tag nu. Känns bättre i kroppen nu och bör vara återhämtad om några dagar till bara. Körde lite lätt rygg o axlar o lite mage. Kommer att kännas i möra men ohh vad skönt. Lite mysont i benen efter kardio/kondis-passet senast, bara skön värk så det är inte ens lite synd om mig.

/Bolanius

RSS 0.91