Paus

Står över träningen idag. Ont i ryggen, för mycket jobb inget allvarligt. 

Ha de
Bolanius

Bänkus pressus

Idag var det bänk på schemat. 5x5 på 90kg och det gick hur fint som helst. Sned hantelpress och sedan körde jag skiten ur armarna. Återigen ett bra pass.

På onsdag är det mark som gäller.

Hej o hå
Bolanius

För djevla bra

Det bästa böjpasset någonsin

Då var det dags för böj idag igen, söndag som det är och jag fick bekänna färg idag. Det blev till slut 5x5 på 160kg. Sista 2repsen i sista 5:an var riktigt tunga annars kändes det skitbra. Har ett underbart tryck i kroppen. Har käkat kreatin ett tag nu och kanske är det det som ger effekt, jag vet inte men jag bara hänger på. Kan ju också vara att jag för första gången i mitt liv är en renlevnadsmänniska. Det lär gå över om typ 10 veckor efter nästa tävling :-). Blev även 6x2/130kg i marklyft också. Lite chins och baksida axlar avslutade mitt pass och nöjdare än så här är svårt att bli med ett träningspass.

Veckan som gått
Vikt: ca 128kg

Mår: Fint

Snus: Icke sedan oktober (bara att hänga på Janne) :-)

Godis: Inte sedan nyår

Alkohol: Inget på 2 veckor

Favoritövning: Allt, men böjen sitter jävligt bra just nu

Musik i mp3spelaren: Punk från 1980-talet för tillfället

Veckans länk: http://wwwdesign.no/jorun/ukensbilder.html

Ont nånstans: Lär ju ha träningsvärk i morrn. Huvva.
Maträtt: Lamm med grönsaker och gnocci.

Das war alles
Bolanius



Fortsatt form

Bänk idag, först signalträning 6x2/75 och sedan klossbänk med 3kloss. 3x115, 3x120, 3x125, 3x130 samt 3x135 med lite hjälp. Allt utan tröja.

Lite armar avslutade passet och jag har precis inmundigat en gadigen måltid bestående av köttfärssoppa och pasta. Mumma.


Trevlig helg
Bolanius

Vad vore världen utan oss...

...40-åringar som vägrar att växa upp och inse att vi inte är ungdomar längre. Speciellt den sista i filmen.

Bara att njuta o skratta!


http://www.metacafe.com/watch/156793/they_refuse_to_grow_up/

Världens bästa ....

....salva för muskelont är i mitt tycke Nicoflex. Värmer och dövar på djupet.  Innehåller dock nikotin och jag slutade snusa i oktober, blir lite skakis ibland när jag smörjer hehe. Livet är hårt men man får stå ut ändå.
En annan favorit är Linnex men den svider så förbannat efter ett tag, man piggnar till liksom hehe.

I morrn är det bänkpress som gäller, först lätta 2:or (signalträning) sedan klossträning med tunga vikter utan bänktröja. Blir mumma det. Lördag ska jag o grabben ner och hjälpa till med ombyggnationen i hallen. På kvällen ska jag till Karlstad.

Söndag är det så äntligen dags för knäböj igen, 5x5 på 155kg väntar och lite signalmark 6x2 efter det.

Har tappat ett par kilon sedan jag inledde min viktnedgång. Ligger precis där jag ska enligt mitt schema. Trevligt trevligt.

Ha de
Bolanius

Marklyft

Idag var det dags för marklyft, 5x5 150kg. Lite lätt trött just nu hehe. Ovant med så många reps fortfarande men jag inbillar mig att det gör gött för det som komma skall.

Siktar allt på tävlingen i Maj och ska bli kul och se om det gör någon skillnad om man sköter kost, träning, sömn och intag av alkohol mm.

Ha de
Bolanius

Pilsk

Är träningssugen så det riktigt kliar i kroppen. Man vet att man är på rätt väg när man har tränat skiten ur sig dagen innan, har träningsvärk och ändå vill ha mer trots träningsledig dag. I morrn är det marklyft, ska fortsätta med 5x5 några veckor till och kommer säkert att få träning så det räcker o blir över. Men just nu känns det riktigt bra.

Ska lägga ut några fler träningsprogram också, det var många som var inne och läste när jag la ut det förra programmet. Kanske något om tjej/dam träning också.

Det kommer lite tips om hur man skonar ryggen från att gå sönder också, finns en del grejer att tänka på när det gäller ryggen.
 
Nu ska jag krypa till kojs
Bolanius


Värsta värstingen

Bänk igår och det gick fint. 2x5 /100 och 3x5 /90 lätt och trivsamt. Hantelpress och sedan armar avslutade passet. Rejält slut och väldans nöjd, längtar tills på onsdag då det är mark.

Idag ska jag till Bollebygd och jobba sedan tillbaka till götet.


//Bolanius

Söndag och böj

Knäböj enligt nya schemat idag och jevvlar vad det drar i benen. 5x5 på 150kg med lindor och det gick fint men är lite mör kan man säga. Avslutade passet med 5x2 i mark, lätt och snabbt (dynamiskt) samt lite skivstångsrodd.

Imorrn lär det bli en viss stelhet i min lekamen kan man tänka. Härligt.

Bänk (5x5 där också) i morrn, blir ett par tuffa veckor som väntar.

// Bolanius

Hejdlöst kul

http://www.metacafe.com/watch/64963/weight_mishaps/

Kolla in o få ett gott skratt.

Vecka 7 sammanfattning

Så här långt

Vikt: Känns bra
Form: Halvrund men bra
Mår: Bra
Snus: Nej inget
Godis: nej inget därheller men sugen så in i helvete
Favvoövning: Allt just nu, känns jättebra
Bästa musiken: Just nu rullar GBH från typ -84, punk alltså
Bantning: På väg ner
Ont någonstans: Som vanligt ungefär, lite här o där, inget alvarligt
Veckans länk: www.styrkelyft.se
Skitnödig: Jepp, så nu måste jag gå


Böj i morrn med lindor kl 12:00. Välkomna alla som vill.

//Bolanius

Böj på söndag

Knäböj på söndag, kan knappt vänta. 5x5 enligt schemat + en hoper andra benövningar. Trevligt trevligt.

Skakigt värre :-)

Bänkpress på fredagsaftonen och hejsan var det blev tungt. Började lite lätt upp till 90kg och la sedan på 120 för klossbänk, som blev 130, 140 och sedan 150kg. Blev en skakig tvåa med hjälp men oj vad det var skönt att kunna ta i ordentligt. Hantelpress och lite axlar samt armar så var dagen räddad. Är alldeles skakig just nu. Härligt. Kommer ha jorden träningsvärk i morrn men den är ärligt förtjänad.

Annars mår jag bra

Trevlig helg
Bolanius


Träning ånyo

Har kört mark idag och det kändes fördjävla bra. Tog det väldans lugnt eftersom det var ett tag sedan och drog ett par treor på 170kg. Sprättlätt och trevligt. Kan bli en trevlig säsong vad det lider.

Armar igår och lite böj o bröst på fredag.

På söndag drar jag igång med mitt program och jag längtar redan.

Ha de
Bolanius

Äntligen träning

Har varit nere o kört lite böj o bänk idag. Snuvig o dan. Blev lite genomblödning i alla fall. Gjorde ett par treor på 160 med lindor i böjen och några treor på nittio i bänken.

Ska gå ner i morrn och köra lite lätt, armar o mage får det bli.

Ha de
Bolanius

Tips för oss +40-taggare

Ni som ska börja styrketräna eller som har hållit på ett tag och inte tycker ni får ut det ni vill av träningen så har jag ett par tips.

Tänk på att ju äldre man är, desto längre återhämtning
Tänk på att ju tyngre man är, desto längre återhämtning
Tänk på att ju mer otränad (sämre kondis) man har, desto längre återhämtning

Det kan vara en bra idé att fråga på gymet ang träningsprogram. Tänk på att ta det lugnt, kroppen ÄR stelare än när man var 20. Lätt att skada sig.

Ni som hållt på ett tag och inte får ut det ni vill, försök med att träna varje muskelgrupp 1 gång per vecka. Dela upp träningen i 3 eller 4 delar och kör varje del ett pass i veckan. Se till att värma upp ordentligt innan ni börjar ta i. Strecha inte om ni inte vet vad ni gör, be om råd o hjälp med den biten, bäst före datumet för att bli gymnast har passerats.

Förslag

Måndag
Bänkpress 5x5 75-80% av max
Lutande hantelpress 3x8
Dips 3xmax
Smalbänk 3x8 (triceps)
Press mot pannan med stång (triceps) 3x8

Tisdag
Vila

Onsdag
Marklyft 5x5 75-80% av max
Chins eller latsdrag 3x8
Skivstångsrodd 5x8
Bicepscurl med rak stång 5x10
mage

Torsdag
Vila

Fredag
Militärpress eller press bakom nacken sittande 5x5
Hantellyft åt sidorna (axlar) 3x10
Drag till hakan med rak stång (axlar) 3x10
Mage

Lördag
Vila

Söndag
Knäböj 5x5 75-80%
Benpress 2x6
Raka marklyft 3x8
Bencurl 3x8

Detta program är avsett för er som tränat ett tag och vill börja att ta i. Alltså inget nybörjarprogram. Tänk på att äta ordentligt med fasta tider och att försöka sova minst 8 timmar per dygn.

Alla basövningar SKALL köras strikt. Är ni osäkra på utförande o annat så fråga på gymet. Kör man tungt och har fel utförande så blir man skadad. Det bara är så.

Gällande kosttillskott så rekommenderar jag Whey -80 eller 100 (proteinpulver) samt kretain. Följ rekommenderade doser och överdriv inte intag.

Havregrynsgröt till frukost och omelett till kvällsmat, kanonbra träningsmat.

Lycka till
Bolanius






Striptease

Tävling igår i styrkelyft. Karlstad var platsen och jag är så glad att jag drog mig ur. Mådde pyton i morse. Känns lite bättre nu. Det  var kalas för min svåger igår och vi inledde först med lite bus på tävlingen för att sedan käka pizza o ta en öl. Jag körde (hör o häpna). Därefter till en strippklubb och lite dansuppvisning för min svåger. Dom andra sa att det var bra, jag blundade eftersom jag är pryd, och ja just det månen är grön också hehe. Efter att ha besett detta så var det svårt att slita sig men vi var tvungna för att partyt väntade på oss. En massa gamla kompisar hade samlats och det åt och dracks. Mycket trevligt. Själv fick jag fara hem tidigt då min förkylning/influensa/ebola eller vad det är gjorde sig påminnd och jag blev nästan däckad det sista. Trist men inget att göra något åt. Så idag mår jag bra gällande bakfylla o annat. Hostig och allmänt kass för övrigt.

Skall dock gå ner och träna med mina grabbar, sonen o hans kompisar idag. Får väl passa åt dom när dom kör bänkpress. Själv blir det lätt böj för att få lite pump i benen, typ 3-4 set med 60kg eller nåt. 

Annars har veckan varit skit. Hatar att vara sjuk. 

Börjar ett nytt träningsprogram nästa vecka om jag tillfrisknar, annars får det dröja ytterligare en vecka. Powerbuildingkoncept där man kör 5x5 i dom "fyra stora" böj, bänk, mark o militärpress, samt ett antal kompleteringsövningar för att få med muskelkondis och annat. Ska köra detta i 10 veckor för att sedan gå på med programmet som vi har kört nu ett tag och som funkar kanon. 4dar i veckan är upplägget som vanligt.

Kommer att hålla bloggen uppdaterad ang resultat med det nya programmet. Om någon vill ha träningsprogram så hör av er så kan jag skicka via mail.

Ha de gött alla
Bolanius

Världens bästa protein

Ägg såklart

Ett vanligt genomsnittsägg väger 63 g. Av detta är ca 22 g gula, 33 g vita och 8 g skal. Gulan har både högre energi- och näringsinnehåll än vitan.
 
Ägg är bra mat

Ägg-vitaminer:

A, B, D, E och K-vitamin. Av B- vitaminer finns det hela 8 olika och alla finns där i ägget. D- vitamin är extra svårt att få från vanlig kost! Ägg borde därför kallas "Naturens eget vitaminpiller"! Men kom ihåg alla: Svälj dom inte hela. 

Ägg-mineraler och spårämnen:

Järn, kalcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink och selen. Bra för tjejer med järn i maten då det kan vara svårt att få tillräckligt av detta i den vanliga kosten. Allt detta finns i ägg. 

Ägg-proteinet - värdens bästa för kroppen!

Proteinerna i matvaror har olika betydelser och värde för kroppen, äggets är den bästa. Äggets samlade protein liknar mest på kroppens eget protein. Därför sägs det att ägget har den bäste proteinkvaliteten for människokroppen. 

Ägg har mycket omättade fettsyror

Liksom kyckling och kalkon har också ägg en hög andel omättade fettsyror; och är därmed sundare att äta, till exempel hårdkokt som pålägg, än vad exempelvis ost och korv är. Ägget ger också färre kalorier. 

Hur är det med kolesterolet
Ja, äggulan innehåller kolesterol, men detta betyder lite, om något alls, för blodets kolesterolinnehåll. Det er helt andra matvaror, dom med högt innehåll av mättade fettsyror, som ökar kolesterolet i blodet, så att det kan bli en hälsorisk.  

Det är nog världens största myt att ägg skulle vara farligt för kolesterolet skull 

Pilsk
Att man sedan blir pilsk av ägg gör väl inte saken sämre precis hehe. 


Ät ägg

Ref:
www.egg.no

Det är synd om mig!

Förkylt

Sitter hemma o tycker synd om mig själv. För det är precis så det är. Synd om mig. Jag är av manligt kön och förkyld. Därför så är det synd om mig. Tävling på lördag och jag sitter o snorar, nä vitlök får det bli. Djävla förkylning.

Som om inte det vore nog med att jag har blivit förkyld, det snöar ute och det innebär att jag måste skotta snö i morrn och det är skittråkigt att skotta snö. Djävla snö.

Nä, frisk ska man vara o sommar (fast utan mygg) ska det vara. Djävla mygg.

O snussugen är jag också och godis vill jag ha.

Elände!

Tur att man är positivt lagd i alla fall hehe.

// Bolanius

Förkyld

Sitter i ett hotellrum i götet o snorar. har åkt på ett dyngförkylning. Håller på att försöka kurera mig så att jag inte missar tävlingen till helgen. Ledsamt just nu.


Bolanius

Ingångar

Var nere idag o körde lite bänkpress med tröja. Gick till tänkt ingång 125kg på tävlingen. Kändes jättebra förutom att jag fortfarande känner av vår festkväll samt har en grym träingsvärk efter hockeyn. Nåja, bra kan bli bättre så nu är det lite böj med lindor i morrn och sedan vila fram till lördagen.

Veckan som gått, (sammanfattning)

Vecka 5
Vikt: jotack den är där.
Mår: Lätt skakig.
Trivs: Självklart
Snus: Nej inget alls sedan oktober
Godis: Nej, inget sedan årsskiftet
Formen: Den finns där
Favoritövning: Vila just nu hehe
Bantning: Efter den 10:onde ska jag ner


Kommer inte på mer just nu.
Bolanius

En knäckt knekt

Det är jag det, det blev ett visst alkoholintag efter hockeymatchen igår. Det käner man av idag så att säga. Matchen slutade dock 11-4 till TDN och matchens kung, ja det var jag förstås. Graciösa skär, smidiga dragningar, sylvassa avslut. Bengt-Åke ringde faktiskt i morse, men han hade ringt fel nummer. Fan.

Träning i morrn, sista tunga innan tävlingen på lördag. Böj o bänk.

Återkommer när jag kvicknat till
Bolanius

Ishockey minsann

Idag ska det ske. Förmodligen så står dom på kö ikväll. Det blir kaos o ståhej. Jag skall nämligen beträda isen i Säffles eminenta Ishall och spela årets första och förmodligen enda match i ishockey. Dom som står på kö är naturligtvis NHL scouter och annat löst knytt som vill sajna mig för ett fett kontrakt. Hmmm ja eller inte.

Det blir full satsning och träningsvärken kommer att stå som spö i backen i morgon. Dessutom kommer det att inmundigas alkohol under kvällen (alla andra alltså inte jag) och en viss huvudvärk kan då uppstå dagen efter så att säga (på dom andra alltså inte på mig). Träningsvärk och huvudvärk, längtar redan hehe.

Körde mark i onsdags i götet och det gick förfärligt bra. Körde lätt för att få genomblödning och det blev 5x3 på 150kg. Blev inte ens trött. Bra fart och allt. Lite böj o rygg o mage avslutade passet.

Tävling nästa helg den 10:onde och det blir min sista tävling i +125 tror jag. Mina knän pallar inte med tyngden med det jobb som jag har. Gå ner i vikt eller byt jobb, det är mina valmöjligheter. Blir nog viktnedgång, sisådär 15-20kg ska bort. Huvva. Då måste man ju äta mindre, känner redan hungerdemonerna flåsandes i nacken, ett lätt svettbrytning tränger fram och jag måste nu därför gå ut i köket för att laga till något riktigt onyttigt men ack så smarrigt.

Ha de
Bolanius

RSS 0.91