Ont

Höst, mörker, elände. Normalt så älskar jag hösten och tycker att det är den bästa av årstider med hög luft, frostmornar och kall blåst. Men denna hösten är inte sig lik. Regn o regn o rusk och alldeles för varmt. Så nu har jag fått någon slags depp tror jag. Har ont överallt, typ knän o rygg. Är inte alls i slag, liksom hängig så där och allmänt trött.

Min dotter har diagnosticerat mig (eller vad fan det heter) som gubbsjuk, men det tror jag inte att jag är. :-)

Nåja, vad göra? Jo, träningsledigt i några dagar, pyssla hemma, ut o promenera och äta massa mat så man blir stor o stark hehe. Får väl ta Fredda med mig och hitta på nått, vi sjuklingar.

Jag återkommer
Bolanius

Bakis!

Knäböj med yrselvarning idag. Var på fest med gamla skolkamrater igår och det blev blött o sent. Som väl var så tog jag mig i kragen och var inte riktigt så packad som man skulle kunna bli utan mådde rätt fint. Så även i morse, ett par ipren och lite kreatin så var dagen räddad. Trodde jag. 3x2 170 i böj med lindor var ingen lek. 6x2 140kg i mark på det så var man lite lätt illamående. men det gick över och nu känns det fint. Har fått lite problem med mina knän. Förmodligen brosk, har knakat och brakat om knäna ett tag nu men har inte haft ont förut. Men nu börjar det svida lite. Nåja det går väl över.

Ha de gött
Bolanius

Deadlift

Tung mark och lätt böj samt benpress och lite annat. Dagens recept på ett lyckat träningspass.
3x2 175 i mark 6x2 130 i böj samt 3x6 340 benpress. Nu mår man som man förtjänar.

I morrn är det vila och ledighet som gäller, på fredag är det bänk som gäller.

Ha de
Bolanius

Träna /tävla

Mitt inlägg angående kommande tävlingar kanske behöver uppdateras. Jag kommer att fortsätta att arbeta för att SAK ska bli en framtidsklubb. Det är inget som förändrats. Som jag skrev så är det positiva förändringar som sker. Dessutom nödvändiga för klubbens framtid. Det är heller inga nya regler utan dessa har funnits även förut. 350 poäng för att åka mästerskap fanns redan i början på nittiotalet.

Själv kommer jag att finnas till hands som reserv i fortsättningen. Jag tänker coacha/peppa/klova på tävlingar och ställa upp om jag själv anser att jag är i form för det. Det viktigaste är att vi lyfter fram och tar vara på de nya löften dyker upp i klubben.

Om det blir några tävlingar för mig nästa säsong eller inte får vi se. Hänger gärna med till GB-cup i februari som coach om klubben åker.

Idag blir det tung marklyft enligt schemat.


Ha de alla
Bolanius


Måndag igen

Är i Mariestad och jobbar, har varit o tränat och det blev bänk 3x2 100kg, kändes lätt samt lite byggövningar.

Ha de gött
Bolanius


Göööött

Varit nere och kört knäböj, 3x2 165kg lätt som en plätt. 6x2 135 i mark, lätt som en plätt samt 3x6 benpress 340kg och lite rygg på det. Har nog aldrig känt mig bättre/tyngre/starkare. Väger 128 fortfarande och det är skönt att viktuppgången har avstannat. På tisdag är det 4 veckor sedan jag slutade med snuset och jag får allt mindre abstinensbesvär.

Mitt träningsprogram går in på sin 4:de vecka och det känns toppen. Patrik har hängt på oxå och det ska bli kul att se hur han reagerar på det. Kvest börjar bli brutalstark och kommer nog att ge Svanen en rejäl match under våren som kommer.

I morgon är det lätt bänk samt byggövningar som gäller.

Ha de gött
Bolanius

Sluttävlat???

Var på lyftarmöte igår. Vi skulle diskutera kommande säsong mm. Nya regler har införts för alla som vill vara med o lyfta. Ska man som veteran åka på tex Veteran-SM så skall man göra minst 350 poäng. Man skall dessutom genomgå ett tekniktest för att visa att man kan genomföra en knäböj på ett korrekt sätt. Detta är vettiga regler. Eftersom dom andra veteranerna är gamla rävar i gamet så antar jag att klubben menar att jag skall genomföra ett tekniktest.  Antar att detta är för att inte upprepa mitt fiasko på V-SM senast. Jag bommade ut mig i böjen nämnligen. Nu bommade i stort sett hela laget ut sig samma tävlingshelg (helgen före) men det var jag som var på SM. Vidare ska klubben satsa på ungdom och damsidan, mycket bra initiativ. Om det blir för många lyftare anmälda till en tävling så kommer uttagning att ske, också mycket vettigt.

Eftersom jag är motionär/veteran/tävlar för att det är roligt, så kommer jag förmodligen aldrig att göra 350 poäng. Mina böjar är inte bra, lång och stel :-) och jag är varken junior eller dam. Jag kommer heller inte att bli uttagen om det blir många anmälda, det är jag inte tillräckligt bra för.

Jag kommer därför inte att tävla nästa säsong. Bättre att använda pengarna på de yngre och de som tillför laget poäng. Om jag ändrar mig så kommer jag i fortsättningen att betala alla mina utlägg själv och kan då välja när jag ska vara med.

Idag är det knäböj på schemat. Tunga treor samt lite mark o benpress mm, så nu ska jag gå ut i köket och koka gröt.

Ha de alla
Bolanius

Härligt tryck

Nu är det bättre fart på gubben. Tränade mark idag och det blev 3x3 170kg enligt programmet jag följer. Kändes till o med lätt. Lite böj och ryggövningar samt mage avslutade passet. Känns fint.

Idag har snusbegäret lyst med sin frånvaro. För djävla gött.

Utelivet fortsätter, hade planerat att komma hem idag men det blir i morgon istället. Mer jobb dök upp och det var bara att tacka o ta emot.

Det var allt för nu
Bolanius

Wunderschön

Stod över träningen igår då jag var trött, frusen o sliten. Var på gymet i Mariestad idag istället. Blev tung bröstträning, gick skitbra, körde armar o axlar också. Gick bra det också.

3 veckor utan snus. Känns bara bra.

Hej hopp
Bolanius

Tungt o trögt o slutsnusat

Idag liksom hela helgen har det varit tung o trögt. Ingen riktig fart under sandalerna. I fredags när jag tränade så kändes det inte bra och idag var det likadant. Kan vara så att jag får ta det lugnare denna veckan. Mysko, för att det känns toppen i kroppen, inte stel inte och ont utan bara bra. Blir bänk i morgon och mark på onsdag. Får se om det släpper under veckan.

19 dagar utan snus och dom hemska begärsanfallen blir allt färre. När dom kommer så är dom desto värre. Bara att hålla ut. Om ett par månader så lättar det, det vet jag sedan tidigare försök. Fast nu blir det inget mer snusande. Det värsta med att sluta snusa är man lägger på sig vikt. Spelar ingen roll om man försöker sköta kosten eller röra mer på sig. Man går lika förbannat upp i vikt. Inte för jag har nån viktklass att klara utan det är mer på det personliga planet. Känns tungt och jag tror att en del av förklaringen till min tröga helg är just att snushelvetet är på väg ut ur kroppen.

Nästa vecka, då djäklar...

Men annars trivs jag :-)
Bolanius


Marklyft

Har kört ännu ett pass enligt mitt program och nu börjar det arta sig. 3x3 på 165 i mark följt av 6x2 på 125 i böj. Det + benpress,chins och lite annat så känns det kanon i ryggen just nu.

Ha de
Bolanius

Taskig humor

LIgger på ett hotellrum i Stenungssund och gapskrattar åt björneimitationer på nätet. Dom ligger på http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2053&Artikel=559493

Trött och uttråkad så satte vi på detta och livet blev mycket lättare heltplötsligt. Rekommenderas varmt.

Var och tränade på skivstångsklubben i Stenungssund igår. Hälften så stort som SAK och tre gånger så mycket folk, phuuu. Hett o trångt. Nåja, fick träna lite i alla fall. Har en sträckning i nacken och smörjde in med Linnex. Skitsmart! Kunde lika gärna tänt eld på halsen. Fick springa och hälla vatten på nacken hela tiden för att torka bort det värsta. Det gör jag inte om. Bröst o armar och lite axlar blev det i alla fall.

I morgon åker jag till Mariestad på mer jobb och ska träna där i morrn. Marklyft och benböj mm.

Känns bättre o bättre utan snus. Värsta suget är borta och det har nu gått 14 dagar. Lite stolt får man väl vara. Kan man bara hålla ut ehhhh resten av livet också så är ju saken biff.

Ska förhoppningsvis vara hemma ett tag frampå och kunna träna på SAK några veckor. Känns skönt.

Ha de
Bolanius

Söndag

Idag har jag varit o kört knäböj 3x3 160kg samt mark 6x2 135kg samt benpress 6x8 330kg samt lite blandat småövningar sådär. Man blir gött mör i ryggslutet av detta program och det är slitsamt men djävlar vad gött det tar. Lång vila mellan de tunga passen gör att man hinner att återhämta sig. Känns toppen just nu.

I morrn bär det av till Stenungssund på jobb. Torsdag blir det troligtvis Mariestad. I vilket fall så blir det i alla fall träning. Bänkpress på schemat och mark på onsdag.

Ha de bra
Bolanius

Knäböj. Slit o släp.

Knäböj. Slit o släp.

Mina svågrar o jag. Totalt 399kg och 577cm slimmade kroppar :-)

Mina svågrar o jag. Totalt 399kg och 577cm slimmade kroppar :-)

Tankar och sånt.

Jobb
Ännu en dag och jag har varit hemma för en gångs skull. Bytt däck på bildjä.... och det är ju det roligaste jag vet...not.  Skönt att vara hemma dock, har haft hemlängtan hela veckan. Är faktiskt djäkligt trött på att ligga ute och jobba. Efter 13 år på vägen så känns det som att det räcker snart. Men har man egen firma så har man. Ingen idé att klaga.

Hemma
Efter nyår när vi slutfört dom stora projekten som vi har igång just nu så SKA jag vara i Säffle ett tag. Försöka ta lite ledigt och greja hemma, umgås med familjen, äta bra och träna ordentligt. Sitter just nu med en kall whisky och är lite sentimental. Förmodligen blir det som vanligt, sittandes på ett hotellrum i Göteborg eller Mariestad eller Stockholm eller ... jobb o jobb o hemlängtan. Sentimental var ordet. :-)

Träning
Träningen idag gick som på räls. Enligt mitt träningsschema så var det lätt bänk idag. 6x2 sedan lite hantelpress och axlar och sedan DIPS. Har inte kört dips på 16 år och nu är det tredje passet på 2 veckor. Men minsann, axlarna håller och jag mår toppen. Gillar mitt nya program :-) På söndag är det tung böj och lätt mark samt benpress. Jag längtar.

Drömmar
Tänk att kunna ta ledigt typ 4 veckor och bara ägna sig åt att vara hemma och dona o greja. Inte behöva jaga och stressa. Sköta om huset, frugan o barnen. Lugna ner sig lite. Har inte haft 4 veckors semester i rad dom senaste 15 åren pga det arbete jag har. Senaste 7 åren har det knappt varit semester alls. Eller kanske en vecka utan familj och arbetskollegor och kunder och leverantörer och mobiltelefoner och, bara jag, sittandes under en korkek och lukta på blommorna. Hmm, stark whisky det här.

Snus
Har gått tio dar nu. Inte en snus, inte en cigarett, inte ens godis. Summan av lasterna ska ju vara konstant men det har gått riktigt bra hittills. Mina anställda har inte begått självmord, min familj har inte flyttat så jag har nog inte varit lika nojig och lättretad som jag trodde att jag skulle bli. Nu tar vi tio dagar till så får vi se hur det känns. Inte är det lätt inte.

Janne: Det är jättelätt hehe, du borde prova.

Nä, nu får det räcka

Ha de o må gött
Bolanius






Begär

Mitt begär till snus är på upphällningen. Jag mår bättre och bättre. Kanske kan bli bra om sisådär 2-7 år eller nåt. Träningen känns fin och Kvest o jag körde mark och böj i källaren på Apple hotell i Göteborg. Blev 3x3 på 160 i mark samt 6x2 på 125 i böj. Lagomt trött i korsryggen efter den behandlingen kan jag lova. Ikväll blir det dynamisk bänk = lätt o explosivt.


Ha de
Bolanius

RSS 0.91