Illa gorilla...

Har fått problem med en axel. Ont som satan. Troligen överansträngd med för mycket bänk senaste tiden. Känns nog bättre i morrn.

Annars är allt bra.
/Bolanius

Söndagspasset...

...gick skitbra, gick upp till en lätt tvåa på 170kg med stor kloss och sedan gick jag ner till en kloss på 140kg och körde några set. Därefter blev det lutande hantelpress, gick upp till 38kg hantlar och det kändes fint. Lite armar o  mage så var söndagen i hamn.

 Ha de
Bolanius

Allmänt bara


Står i en fibernod (typ serverrum) och mäter fiberkabel. Har träningsvärk i ryggen, känns skitbra, idag blir det lite lätt bänk o armar för genomblödning. Signalträning alltså.

 Några saker att tänka på när man kommit över de 40. 

Återhämtningen tar längre o längre tid. Träna smart och låt kroppen vila mellan passen. Ju tyngre du är desto längre återhämtning.

 

Maten är viktig, otroligt viktig om du ska växa o bli stark. Ät ofta och mycket, låt 30% vara grönsaker. Kolla på www.iform.no där finns listor med uträkningar ang, protein/kolhydratet och fett som du ska stoppa i dej. Finns mycket annat nyttigt angående träning o träningsprogram mm.

 

Sömn, försök att sova 8 tim per dygn, bra för återhämtning o tillväxt. Måste inte vara sammanhängande sömn utan en dålig nattsömn kan tas igen med en tupplur på dagen, om man kan.

 

Lyssna på kroppen, har du ont så ta det försiktigt. Kan bli permanenta eller svårläkta skador annars. Rådgör med andra lyftare eller doktor om du inte får bukt med det onda. Inflammationer kan bli nog så djävliga i vår ålder L

 Läget annars då: 

Vikt: runt 125 sådär, känns bra

Favoritkäk: Pasta, ägg, kyckling

Bästa övningen just nu: bänkpress

Skador: inget speciellt

Snus: nej ingen tobak sedan oktober

Sömn: nja sådär

Längtar till: Skottland

  

Har kört igång med kreatin och glutamin. Härligt muller i kistan ett tag framöver hehe. Ska bli kul att se resultatet om några veckor. Skapligt trött annars, jobbar jämt känns det som. Får ta semester nästa år och vila då.

 

Ha det så bra!

Bolanius

          

Måndag och rygg

Körde rygg idag. Har prövat sumomark och det kändes ju inte så bra. Antar att det tar ett tag att vänja sig. Ska köra detta ett tag nu så får vi se. Blev rodd och axlar också.

// Bolanius

Söndagsbänkpress...

...blev det idag, som alla andra söndagar. Tröja på och kloss på bröstet o bänkade upp till 170kg. Men djävlar vad musten tog slut efter det. Mera gröt kanske? Nåja blev lite mer övningar innan hemfärd o mat. Nu är man däst och så.

Får kompisbesök idag från Stockholm, en bekanting, nämligen Hulken Hülphers. Ska jobba hos mig ett par dagar.

Får se om jag kan lura med han till gymet och ett litet ryggpass på mån/tis.

Ha de
Bolanius

Träning torsdag

Körde bröst, armar o mage idag. I morgon blir det rygg och på söndag blir det bänk med tröja o kloss och hela baletten. Siktar på 150-160 någonstans.

Börjar dock bli förkyld, troligtvis för lite alkohol på senaste tiden. Jag får skärpa mig hehe.


Ha de gött
Bolanius

Tröjan...

...sitter löst o fint i bänken. Tar på o av den själv och det tycker jag är lagomt trångt :-)
Idag körde jag upp till 140kg med liten kloss (48 mm) och det blev några lätta treor.  Fortfarande lite vingligt men bättre o bättre. På söndag blir det nog till att öka på lite och se om 150-160 kan åka upp. Treor så klart. Målet är oförändrat, pers om 3 veckor o 160 på v-sm. Går som tåget än så länge.

Ha de
Bolanius

Pump...

...i armarna har jag minsann. Blev bänkpress, snedbänk, smalbänk samt triceps och biceps.

Känns härligt och en ordentlig genomblödning gjorde gött för min handled.
Nu blir det vila fram till söndag då jag kör klossbänk med tröja igen.

Ha det gött
Bolanius

Smärta :-)

Idag när jag vaknade så var det illa. Ont i handleden efter bänken, inget allvarligt men irriterande. Även ont i nedre bicepsfästet samt en fotled!? Åldern kanske?

Som om inte detta vore nog så har jag träningsvärk. Stackars stackars mig.

:-) Bolanius

Ryggen...

...fick sig en genomkörare idag. Känns bara fint och jag vilar i morrn för att köra lite bänk o triceps på onsdag.

Mat  :-)



/Bolanius


Å igen..

...så blev det bänkpress. Klossbänk med tröja denna gången och första gången på väldans länge. Man vet att man har rätt storlek på tröjan när man kan ta på sig den själv hehe, o dessutom komma ner till bröstet med 100kg på stången. Bekväm var ordet. Nåja, jag vill ha det så just nu ialla fall och kommer att endera växa in i tröjan eller också gå ner en storlek så småningom. Klossade i alla fall upp till en lätt 3:a på 150kg samt gjorde 2+1 på 160kg med stor kloss, bytte till 140 och en mindre kloss och gjorde en trea där också. Lite vingligt och krångligt att hålla anspänningen i kroppen genom hela lyftet men det brukar gå över efter ett par pass.

Kändes som jag hoppades att det skulle göra och det är ju jäkligt skönt i alla fall. Nu blir det tröja varje söndag fram till V-sm och förhoppningsvis personligt rekord o allt.

Nu ska jag ÄTA mmmmmmmmmmmmmmmmh.

/Bolanius


Bänkpress...

...idag igen. Och på söndag fast då med kloss o tröja. Blir lite mer vikter nu och jag ser fram emot att ta i lite. Till veckan ska det bli rygg och lite ben också så man inte tappar helt. Men det är bänk som jag satsar på ett tag nu.

Götet till veckan igen och det blir träning på det eminenta gymet som jag hittade där. De va la rolit då da.
Nu ska jag se på tv

/Bolanius

Dags igen för...

...lite bloggande. Tränade igår, blev lite bänk samt triceps och axlar. Känns bara bra och jag tror min plan håller. Tränar i morrn samt på söndag och måndag och onsdag om jag hinner.

Var ute igår efter träningen och tog några kalla, sjuans ölhall blev det. Mitt favoritställe i Göteborg.

Frid o fröjd
/Bolanius


Ungdom hmm??? Not!

Idag vaknade jag vid niotiden och var lätt stel kände jag. Vid 09:30 så lyckades jag äntligen ta mig upp ur misären och komma på fötter. Stapplade ut i köket o fick på kaffet. Tittade på klockan och insåg att det var träning om 22 minuter. Panik, en macka o 2 koppar kaffe senare kom Qvestarn o hämtade mig för ett bänkpass. Med lätt och spänstig gång så tog det bara 8 minuter ta sig från dörren till bilen. 18m. Hmmm.

Nåja, bänkpress och klossbänk på schemat. Körde treor upp till 130kg och det blev 5x3 på 130. Första tunga passet på väldans länge och det gick förvånansvärt lätt o fint.

I morrn blir det nog lite vila och på tisdag blir det axlar o rygg. Nått åt det hållet. Träningsvärken får bestämma.

Ha de gött
Bolanius

RSS 0.91