Att pumpa biceps i webbkameran

Måste ses.
http://www.metacafe.com/watch/457358/barbell_dork/

Fredagsbänk

Bänk idag och det gick riktigt bra. Bänkade med tröja upp till 140kg sedan med kloss till en tvåa på 160kg. Under dagen var jag hos min eminente svåger och bröt rätt bröstryggen. Rätt o rätt förresten, bättre kan man säga att det blev. Tar väl ett tag innan den blir som den ska vara.

På söndag flyttar vår vän Tina från stan tillbaka till "gnällbältet" och det är ju synd, nu när vi äntligen fått folk av henne hehe. Lycka till och vi hörs av förstås.

Söndag är det knäböj med utrustning och sedan klubbmöte. Snart dags för tävling och efter det skall jag bli onykter.

Ha de
Bolanius

Inspiration eller....?

Lite inspiration kanske, hmmm.

Mycket spenat o gröt får det bli.

http://www.youtube.com/watch?v=WS0GGC_LD2U

NM i Säffle...

...närmar sig med stormsteg och nu börjar allt att sitta på plats. Fredda gör ett kanonjobb och man ska väl inte risa eller rosa förrän det hela är över men med det engagemanget han visar så kan det bara bli en fullträff. Om alla visste hur mycket jobb det är... Hoppas bara att det kommer folk på söndag och visar sin lojalitet med klubben, NM är utstakat hur det ska vara, men det finns många andra saker som skall göras. Bland annat i klubblokalen.

Själv har jag ett härligt bänkpass att se fram emot i morgon.

// Bolanius

Doping!

När man pratar om doping så hör man bara hur skadligt och negativt det är. För att ta reda på mer om detta så bör man först  ta reda på vad som försigår i kroppen och hur hormonerna styr vår vardag.

Det kan vara svårt att få en tonåring eller någon som inte bryr sig, att förstå vad som kroppen utsätts för egentligen. Vad är det som  påverkas i kroppen? För att ta reda på detta så kan man börja med att läsa denna eminenta artikel som handlar om våra kroppsegna hormoner och vad dom gör för nytta/elände egentligen.

http://www.iform.no/pub/art.php?id=159

När man sedan tänker efter vad som kan hända om man mixtrar med sitt kroppsegna hormon via tillskott av anabola steroider eller testosteron, syntetiskt eller inte, så borde det vara avskräckande nog att låta bli. Nu är inte fallet så utan enligt en undersökning så ökar användandet av dopingpreparat i Sverige bland ungdomar.

Om det nu inte räcker med att det är farligt att dopa sig, så kanske skammen det medför att bli avstängd från tränande eller tävlande i 2 år skulle räcka men inte ens det tycks vara en väckarklocka.

Så vad ska man göra för att få ungdomar och för all del även äldre att avstå från att droga ner sig, ja inte vet jag, men jag hoppas innerligt att det inte finns alltför många jubelidioter i vår klubb som håller på med denna skit.

Läs mer på http://www.dopingjouren.se/page.asp?page=start

Saker man kan göra är:
Utbilda
Diskutera
Utöka tester
Spöa skiten ur dom som säljer

Håll diskutionen igång
Bolanius

  

Sol o vår o bänkpress

Måndag betyder bänkpress. Blev 3x3/105 igår och det kändes fint. Strikt o bra. Körde igenom armarna ordentligt som avslutning på passet. Har en skön träningsvärk så här på morgonkvisten.

Har en låsning i bröstryggen som jag inte blir av med. Får uppsöka kiropraktor om jag inte kan få lös skiten. Inte speciellt ont utan mest irriterande. Nåja, det ordnar sig.

NM nalkar sig och jag o Fredda har bråda dagar, mest han som sliter som ett djur med detta. Jag har en mer bekväm roll men försöker att hjälpa till så gott jag kan.

Over and out
Bolanius

Gött mos / Söndag / Sammanfattning

Söndag kl12:00 = Knäböj.

Idag så gick jag enligt planen upp til 2:or 200kg. Det blev 3x2/200 med utrustning idag och det kändes väldans bra.
Efter böjen blev det 4x2/140 i mark. Lite lätt mör i kroppen men har inte ont nånstans. Härligt.

I morrn blir det bänkpress.




Sammanfattning vecka 12


Vikt: ca127kg

Form: Man trivs 

Skador: Inget allvarligt

Favoritövning: Allt

Snus: Nej inte sedan okt -06

Godis: Jordnötter

Maträtt: Kyckling idag

I mp3 spelaren just nu: Bruce Springsteen, Seeger sessions.

Allmäna saker: Glad o trivsam

Kolla länken: Finland vinner Schlager igen, lyssna själva
http://www.youtube.com/watch?v=VeK0c_87m7A&mode=related&search=








Den kalla sanningen...

... är att mina dagar som renlevnadsmänniska har gått över. Blir nog renlevnad-light nu ett tag. För när öl-lampan skiner ner genom dom grå skyarna och fåglarna börjar att kvittra o föra oväsen, folk är ute o går med ett leende på sina läppar, verandan ska helt plötsligt sopas ren och sådana saker, ja, då kan man inte vara utan folköl.

Som folköl räknas alla drycker utom rödvin. Om rödvin skulle serveras (vilket gud förbjude) så ähhhhh räknas även detta som folköl hehe.

Så nu har jag släppt på den biten lite lite granna. Ingen snus inget godis och inget starkare än 4,5% eller så. 

I dag har jag varit nere o snickrat lite i vår tortyrkammare, träningslokal menar jag. Har listat lite och sådär. Hann inte klart tyvärr men det beror på att jag var ensam. Det gör nu inget eftersom det kan vara ganska skönt att gå o flumma i sin egna lilla värld.

I morrn är det knäböj med dräkt. Ska ge mig på några 2:or upp till 200- 220 nånstans tänkte jag. Vi får se.
Alla som vill vara med är välkomna. Kl 12:00 som vanligt

Ha de
Bolanius

Fredagspasset

Har varit nere o bänkat idag. Siktade högt och det gick åt helvete. Eller sådär i alla fall. Klossade upp till 140 lätt o fint och lade på 160, utan tröja, men det gick inte. Fanns ingen energi att kicka upp vikten. Sedan var det bara att köra lite smalbänk o armar för att sedan åka hem igen.


Tränade mark igår och var inte riktigt återhämtad från det. Det är något annat när man blir en gammal gubbe på 40+ och all kraft går åt till att styra upp rullatorn hehe.

Har en packmoped som är nyrenoverad o hur fin som helst till salu. Någon intresserad? Maila: to.li snabel-a telia.com

I morrn ska jag ner till lokalen o snickra, den som vill hänger på. Kl 10:00 ungefär.


Trevlig helg
Bolanius

Synden straffar sig...

För att bota min ångest och allt sånt där efter jag hade frossat lös på folköl och grillade revbenspjäll så släpade jag med mig min int ont anande 13 årige son ut på 3km joggingtur. Nu är det att ta i att säga joggingtur, då jag efter ca 200m var nära att få lungförstorning, andnöd och krupp. det var med andra ord inte igår man var ute o "sprang". Ett annat ord för jogging är sakta gång.

Idag har jag kapat ved o haft mig i trädgården.

Marklyft idag, blev 2:or upp till 170kg som avlutade passet. 4x2/170kg. Lite kronlyft och shrugs avslutade ryggdelen. Böj blev det också, några 3:or med stopp i botten. huga vad det drar gott i rövenjagmenarbenen menar jag.

I morrn ser jag fram emot ett grymt bänkpass med kloss. Siktar på 160kg med stor kloss och 140 med 3klossen.

Dä årdner säj
Bolanius

Ett moraliskt förfall

Så kom då dagen när det inte gick längre. Var o köpte folköl och en bunt revbenspjäll igår som jag sedan hinkade i mig framför tv:n. Skrämmande scener utspelades.

4 burkar slank ner inan jag kunde hejda min kropp som tydligen löpt amok.
Nåja, det kunde ha varit värre och jag trivs rätt bra ändå. Har en grymt skön träningsvärk efter måndagspasset som ligger o ömmar lite i bakgrunden. Nu ska jag fortsätta med att gissla o späka mig så att jag kommer i form till sommarens bravader, mn först är det tävling i maj, då djävlar.

Ha de
Bolanius

Bänkpräss, dä ä görgött dä se

Måndag

Bänkpress på schemat och det blev 6x3/ 100 med stopp. Kändes hur bra som helst. Smalbänk 3x5/90 fick avsluta bänkpasset, sedan blev det armar för hela slanten.

Kul att Johanna är tillbaka som bloggare.
http://powerberggren.blogg.se är adressen.

Kolla in seffleak.se också. Kommer en massa bilder från senaste styrkelyfts -sm snart.
Måndag är en bra dag, det är längst kvar till nästa måndag då.

Ha de gött
Bolanius

Söndagsmys på gymet

Söndag, denna härliga dag då knäböj ska genomföras. Idag var det riktigt kul eftersom formen varit på uppåtgående ett tag. Blev 1x4/160 1x3/170 1x1/190 1x1/200 1x1/170 allt med bälte o lindor. Kändes skitbra, var grund på 200 dock men det skiter jag i just nu. Avslutade med mark 6x2/130 med fart och fläkt.


Stort grattis till Karin som blev svensk mästarinna för Säffle AK i styrkelyft igår
Grattis även till Janne för den fina fjärdeplatsen.


I morrn är det måndag och det betyder bänk. Härligt.



Sammanfattning vecka 11
Vikt:
Stabil ca128kg
Form: På uppåtgående
Skador: Nej
Favvoövning: Allt
Snus: Nej
Godis: Lite/nej
Alkohol: Öhh jag kan förklara. Nej inget starkt
Maträtt: Kyckling idag
Lyssnas på: Europes nya har gått en del
Allmänt: För djäovle brao som skåningarna säger
Kolla länken: www.styrkelyft.se

Trevlig vecka och fortsätt att ta i
Bolanius


Kostrekommendationer für alle

Här är en länk som kan vara mycket nyttig att klicka på, skriva ut och läsa noga.

Sok:s rekommendationer till elitidrottare. Även om du inte är en sådan så finns här mycket läsbart på ett begripligt sätt.

http://www.rf.se/arkiv/sok_kost.pdf


Simma lugnt
Bolanius

Bänkpressfredagsmums

Idag blev det bänkpress och det blev riktigt roligt. Pressade upp 140kg för första gången och det kändes görbra. Bicepscurl, några femmor på 50kg blev avslutningen.

Nu ska här ätas
Bolanius

Kosttillskott

Ett par saker gällande kosttillskott.

Du är själv ansvarig för det som du stoppar i dej, det är du och ingen annan som är ansvarig för ett positivt dopingtest. Sk misstagsdoping förekommer faktiskt och det finns en del oseriösa säljare av kosttillskott där ute i etern. Var noga med vad du äter, detta gäller inta bara vanlig mat utan även proteinpulver och annat.

Ska man vara riktigt noga så ska du kräva att få se ett intyg som visar om en produkt är testad eller inte. Köper man till exempel sina kosttillskott på apoteket så vet man att man inte kan bli offer för misstagsdoping. Dom flesta seriösa säljare har även dom vissa storsäljare som är certifierade som "rena" från otillåtna preparat.

Dopad med vilje eller inte, skyll på vad du vill, åker du dit så är det bara du som är ansvarig.

Fettförbrännande produkter funkar vanligvis inte, om dom skulle göra det så skulle inte forskningen fortsätta att lägga ner miljarder varje år på att ta fram preparat. De preparat som fungerar är receptbelagda och skall tas med läkares ordination. Bra mat o kardioträning är det bästa sättet att gå ner i vikt.

Har någon några åsikter, vilka kosttillskott är bäst? Är det Whey+kreatin som jag kör med, eller är det något annat?
Skriv gärna en kommentar och vädra dina åsikter.

Nu ska jag ner o köra bänk
Mumma


Trevlig helg
Bolanius

Marklyft

Idag har jag tränat marklyft. Körde reps upp till 170, bara treor. Lätt o behagligt. Avslutade med knäböj enligt mitt träningsprogram. Lite mage o annat fick plats också.
På fredag blir det bänk med tröja och då ska jag försöka ta i lite.

Kul att se så många är inne o läser, gör det ner intressant att skriva några rader då o då.

Ha de alla
Bolanius

Glöm inte äggen

Ägg såklart

Ett vanligt genomsnittsägg väger 63 g. Av detta är ca 22 g gula, 33 g vita och 8 g skal. Gulan har både högre energi- och näringsinnehåll än vitan.
 
Ägg är bra mat

Ägg-vitaminer:

A, B, D, E och K-vitamin. Av B- vitaminer finns det hela 8 olika och alla finns där i ägget. D- vitamin är extra svårt att få från vanlig kost! Ägg borde därför kallas "Naturens eget vitaminpiller"! Men kom ihåg alla: Svälj dom inte hela. 

Ägg-mineraler och spårämnen:

Järn, kalcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink och selen. Bra för tjejer med järn i maten då det kan vara svårt att få tillräckligt av detta i den vanliga kosten. Allt detta finns i ägg. 

Ägg-proteinet - värdens bästa för kroppen!

Proteinerna i matvaror har olika betydelser och värde för kroppen, äggets är den bästa. Äggets samlade protein liknar mest på kroppens eget protein. Därför sägs det att ägget har den bäste proteinkvaliteten for människokroppen. 

Ägg har mycket omättade fettsyror

Liksom kyckling och kalkon har också ägg en hög andel omättade fettsyror; och är därmed sundare att äta, till exempel hårdkokt som pålägg, än vad exempelvis ost och korv är. Ägget ger också färre kalorier. 

Hur är det med kolesterolet
Ja, äggulan innehåller kolesterol, men detta betyder lite, om något alls, för blodets kolesterolinnehåll. Det er helt andra matvaror, dom med högt innehåll av mättade fettsyror, som ökar kolesterolet i blodet, så att det kan bli en hälsorisk.  

Det är nog världens största myt att ägg skulle vara farligt för kolesterolet skull 

Pilsk
Att man sedan blir pilsk av ägg gör väl inte saken sämre precis hehe. 


Ät ägg

Ref:
www.egg.no

Grova armar

När man kolla runt på träningssajter och byggarsidor så ser man ett mönster när det gäller armträning, För att göra en sammanställning så är det ett par saker som man ska tänka på.

Välj en basövning typ bicepscurl och kör tungt, en eller två komplementövningar efter det gör susen.

Bicepscurl med stång 5set x 5reps tungt
http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/BBCurl.html
Hantelcurl med rotation 3 x 10 http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/DBCurl.html
Sittande curl med lutning (incline) 3 x 8-10 http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/DBInclineCurl.html

Ett tips är att man ska klämma riktigt hårt när man curlar för att få bättre kontakt med muskeln.
Träna armarna med olika övningar, variation är bra med all träning.
Träna inte armar mer än 2 ggr i veckan, viktigt med återhämtning

Kom ihåg att grova armar kräver både biceps o tricepsträning.


Själv är jag träningsledig idag och ska köra marklyft i morrn.

Ha de alla
Bolanius 

Träningsvärk

Idag vaknade jag med träningsvärk. Vi pratar träningsvärk de luxe. Mina ben kan inte böja på sig som ben brukar göra. Trevligt trevligt.

Idag var det bänkpress och armar på schemat. Gick enligt planerna.

Ha de
Bolanius


En liten detalj bara.

Detta gäller ALLA.

Har sett i våran träningslokal så slarvar en del med sina skor. Nya killar o tjejer men även mer erfarna står och tränar i slitna mjuka joggingskor eller skor som knappt är knutna runt fossingarna. För att undvika skador i fotleder, korsband och knän så se till att använda stabila och rejält knutna skor. Att köra knäböj i löpardojor med mjuk sula eller slitna för stora joggingskor är som att be om sönderdragna fotleder, ledband, korsband och annat. Just denna typ av skador tar ofta väldigt lång tid att läka och gör djävligt ont att få.

Att investera i ett par ordentliga skor med stabil sula är en mycket billig peng för att slippa skador.  

Det var allt
Bolanius

Söndagsböj o sammanfattning

Vi börjar med böjen som gick alldeles utmärkt. 1x5/160 1x4/ 170 1x3/180. Kändes fint trots ryggont under hela veckan. Blev 6x2 i marken också, enligt programmet jag kör.

Sammanfattning vecka 10
Vikten: är som vanligt trivsam, 128 eller så.
Formen: ryggont men gött tryck i gubben
Skador: se ovan
Favoritövning: allt just nu
Snus: inget alls
Godis: nja, lite
Alkohol: några folk/lättöl
Maträtt: söndagsstek med potatis o grönsaker
Lyssnas mest på just nu: Finlands bidrag i schlagerfestivalen, dom vinner igen.
Allmänt: trivs med livet, ligger ute på jobb och det är inte så kul.

Nästa pass blir bänkpress, på måndag eller tisdag. Får se hur jag jobbar på kvällarna.

Ha de alla
Bolanius


Los bänkos de la pressus

Fredag betyder bänkpress. Idag blev det vanlig bänk upp till 90 sedan klossbänk med varierande storlek upp till en avslutande 5 på 140kg med full kloss.

Känns bra och jag ska få behandling för min ryggdjävel i morrn. Hoppas att vi kan få loss eländet jag o svågern. 

Trevlig helg
Bolanius 

Salig på sin tro

Har fortfarande lite besvär med ryggen. Lite bättre dock när man kommit hem och fått sova i sin egen säng istället för hotellmjuksängarna. Tror att jag kan strecha ut det sista nere i bäckenet,  (4 ländkotan är låst).

Appropå streching!
Ska man stecha eller inte? Min åsikt står klar, har man inga besvär med sin kropp så strechar man inte. Obs, gäller oss över 35. Varför sträcka ut muskler som inte varit utsträckta förut? Och hur blir det med alla små muskelgrupper som binder samman och stöttar. Ska dom bli kortare än dom stora musklerna då? Jag, och detta är jag personligen, anser att streching kan vara rent av skadligt om det utförs felaktigt. Eftersom de flesta som är i min åldersgrupp och börjar med styrketräning inte kan/vet hur man ska utföra riktig streching så anser jag att det är bättre att låta bli. Om ni nu nödvändigtvis ska strecha så rådfråga någon som vet hur man gör, efter 40 så är alla gymnastdrömmar bortblåsta och bäst före datumet för att bli vig är för länge sedan passerats. Visst går det att bli vig o smidig men då är inte styrkelyft den ultimata sporten att börja med.

Ta din träningsvärk som en man.
Träningsvärk är ett tecken på att en muskel har fått sig en genomkörare och gör sig beredd på att få ta emot mer stryk. Det är alltså INTE en blödning eller ett tecken på trasiga muskelfibrer. Träningsvärk är BRA för då har du träffat rätt med din träning. Sedan kan träningsvärk övergå i muskelvärk, knutar och andra besvärligheter men det är en annan femma. När du har träningsvärk så ska du inte köra samma muskelgrupp för tätt inpå. Låt värken ebba ut ordentligt. Det kan till och med vara läge att stå över tex ett bänkpass för att låta bröstmuskulaturen vila ikapp. Obs, detta gäller också +35 åringar.

Själv ska jag köra bänk idag och hoppas som vanligt på stordåd nere i lokalen.

Väl mött
Bolanius

Onsdagsont

Problemet med min rygg fortsätter och jag kan inte köra på som jag vill. Blev 3x3 160 i marklyft idag i alla fall. Ländryggen är bättre men bröstryggen gör ont som fan. Hoppas på bättring efter tung bänk på fredag.

 

Är fortfarande i götet och jobbar. Ser fram emot en helg hemma. Vår i luften och det är ju bra.

 

Ha det så bra!

Bolanius


Söndag

Tränat böj idag. 2x3 180 och 1x2 200, taskigt djup pga att jag böjde i markdräkten. Inte så smart men men...


Har varit nere på klubben och snickrat idag igen. Härlig syn att se hela styrelsen och flera andra var där. Slet som djur och vi fick djäkligt mycket gjort. Nu är det mest finlir kvar att göra. Listning, målning och sådana saker.

En sammanfattning kommer en annan dag för jag ska krypa till kojs och sova min skönhetssömn, inte för att det hjälper men man ska inte ge upp hoppet.

Tänkvärt
När tillfället kommer så är det inte en risk man tar, det är en chans man får.

Ha de alla
Bolanius

Kollaps

Idag blev det kollaps. Vän av ordning har kunnat följa min Eriksgata mot den ultimata uppladdningen. Ingen snus sedan oktober. Känns bra och har inte fuskat eller fått något återfall. Men nu, idag så sket det sig gällande godiset som jag hållt uppe med sedan nyår. Har fuskat med jordnötsringar o ostbågar. Skrämmande. Men jag trivs ändå. 

Var nere på klubben och snickrade idag. Dock blev jag besviken av att inga andra än herrar Andersson, Bykvist och Florell dök upp. Vi fick inte ens hälften gjort av det vi borde fått. Nåja, nya tag i morrn. Hoppas på bättre uppslutning då.

Bänken igår gick som det gjort ett tag nu. Skitbra.

Knäböj i morrn och det känns så där. Har ont i ryggen fortfarande men det skiter jag i.

Ha de
Bolanius

Ocensurerat

Fredag och bänkpress på schemat. Lätta lyft följt av klossbänk och armträning. Har ont i ryggen efter veckans tokjobbande. Inte tungt men trångt och mycket snedbelastning. Böj på söndag och det blir förhoppningsvis 4x4 på 170kg denna söndag.

Ha de
Bolanius

RSS 0.91