Stockholmsgym

Varit o tränat idag, blev mark o armar. Var på ett byggargym o jösses vad breda o stora killar o tjejer det finns. Drog mark upp till en trea på 180kg och samtidigt stod en stor neger  färgad kille o körde skivstångsrodd med 220 kg. Femmor dessutom. Fan också.

Dessutom kom det fram en tjej, välbyggd o grov till mig och bad mig flytta min väska som jag ställt i vägen. Hon hade en härlig basröst o det slog mig att jämnlikheten har slagit i full blom här i Stockholm. Dit ska jag gå fler gånger. Mycket underligt att beskåda där hehe.

På fredag blir det bänk o på söndag böj, det är planen.

Ha de i vårvärmen
Bolanius

Söndag utan träning...

...är som kaffe utan kyssar, eller var det kärlek utan grädde? Skitsamma, ingen träning med vikter,  men dock med min gitarr o mitt gamla band. 20 år sedan vi startade o 10 år sedan vi spelade senast. Det märks, dels på att fingrarna har fått små blåsor. Djävla blåsor. Dels på att vi har dom grå tinningarnas charm så att säga och dels att matchvikten är lite högre idag än. Djävla grå tinningar o djävla matchvikt. Lite är ett understatement. Dom smäckra ynglingar som intog scenen för 20 år sedan är ett minne blott.

Men kul var det så in i helvette o vi kommer att rocka skiten ur alla som vågar sig in på Harrys i Säffle den 10 maj.

Rock´n roll
Bolanius

Här kommer det igen...Favorit i repris.

En äggande maträtt.

Ägg såklart

Ett vanligt genomsnittsägg väger 63 g. Av detta är ca 22 g gula, 33 g vita och 8 g skal. Gulan har både högre energi- och näringsinnehåll än vitan.
 
Ägg är bra mat

Ägg-vitaminer:

A, B, D, E och K-vitamin. Av B- vitaminer finns det hela 8 olika och alla finns där i ägget. D- vitamin är extra svårt att få från vanlig kost! Ägg borde därför kallas "Naturens eget vitaminpiller"! Men kom ihåg alla: Svälj dom inte hela. 

Ägg-mineraler och spårämnen:

Järn, kalcium, natrium, kalium, magnesium, fosfor, sink och selen. Bra för tjejer med järn i maten då det kan vara svårt att få tillräckligt av detta i den vanliga kosten. Allt detta finns i ägg. 

Ägg-proteinet - värdens bästa för kroppen!

Proteinerna i matvaror har olika betydelser och värde för kroppen, äggets är den bästa. Äggets samlade protein liknar mest på kroppens eget protein. Därför sägs det att ägget har den bäste proteinkvaliteten for människokroppen. 

Ägg har mycket omättade fettsyror

Liksom kyckling och kalkon har också ägg en hög andel omättade fettsyror; och är därmed sundare att äta, till exempel hårdkokt som pålägg, än vad exempelvis ost och korv är. Ägget ger också färre kalorier. 

Hur är det med kolesterolet
Ja, äggulan innehåller kolesterol, men detta betyder lite, om något alls, för blodets kolesterolinnehåll. Det er helt andra matvaror, dom med högt innehåll av mättade fettsyror, som ökar kolesterolet i blodet, så att det kan bli en hälsorisk.  

Det är nog världens största myt att ägg skulle vara farligt för kolesterolet skull 

Pilsk
Att man sedan blir pilsk av ägg gör väl inte saken sämre precis hehe. 


Ät ägg

Källa:
www.egg.no

Träning lördag...

...hör inte till vardagen. Men idag slog jag till. Är upptagen i morgon så jag slog till och tränade idag istället. Det gick ganska bra men har ont i bröstryggen så nu får jag nog strecha (hemska tanke) så det släpper nån gång. Blev knäböj idag körde upp til 3x3 160kg med mjuka lindor på knäna. Lätt o gött. Därefter lite armar för det är snart beach och då ska man vara fin, det har Svanelind o Bykan sagt så det så. Så 50cm runt armarna och 150 runt magen låter som en härlig kombination när man är 2 meter lång. Troligtvis får man vara ifred på krogen då. Från båda könen misstänker jag hehe. Inte för att jag har problem med det nu, onej men bara påpekade lite.  

Ska iväg o lira gura i min gamla rockgrupp idag, 10 år sedan och det blir nog trevligt.

Ska sälja kåken också. Någon som är intresserad? 300m2, 7 rum o kök. Mexi-tegel o allt. Bara att slå till

Ha de gött
Bolanius

Panikbänkpress

Idag har varit en panikdag. Mycke nu. Blev i alla fall så att jag kom iväg sent till min träning o fick snabbt komma igång med lite bänkpress. Blev treor upp tilll 150 sedan 1x2 160 1x1 170 o bom på 180, allt med kloss. Sedan 1x2 på 150 samt 1x1 150 med liten kloss.
Har en låsning i bröstryggen som hämmar mig som fan. Får inte loss skiten. Kanske det hjälper med sprit, ska prova i morrn så får vi se. Invärtes alltså det är trevligt.

God natt
Bolanius

Jobbjobbjobb

Nu känns bilden igen. Har varit i Stockholm o jobbat, blev lite för mycket övertid för att ha nån lust att träna. Blir jobb även i morn men ska försöka hinna ner o köra ett pass. Ben på söndag, är lite panik med allting just nu. Berättar mer senare men nu ska jag försöka sätta mig en stund.

Skönt med lite vila dock och nu ska det tas i sista veckorna innan tävling.

:-)
Bolanius

Nya framgångar...

...blev det idag.

Knäböj som följer. Det mesta med fullt djup.
1x2 190
1x3 210
1x2 220
1x1 230 personligt med ordentligt djup

Ska ändra lite lite i tekniken så att ryggen håller sig uppe o benen får arbeta mer. Tar dock ett tag att komma in i det.

Nu blir det Stockholm ett tag framöver.
/Bolanius

Ahh, det är så här man gör.


Personligt rekord minsann

Körde bänk idag o tog lite med kloss. Blev 172,5 o det är det tyngsta jag prövat någon gång. Inga problems o nu tutar jag o kör.

Blev som följer idag
Klossbänk, treor upp till 160, sedan en etta på 172,5
Gick sedan neråt och gjorde godkända lyft (mats var domare) upp till ingång 130 kg, lätt o bekvämt.
Tröjan satt hårdare än någonsin o det bekräftar bara mina misstankar att det bor en poltergeist i rummet där träningsväskan står. Elak rackare det där :-)

Efter bänken drog jag mark, blev 3:or o gjorde några troer på 160kg. Har en ruggig låsning i ryggen högt upp som inte vill släppa. Tänkte lite go mark skulle sätta fart  på skiten men ingen reaktion ännu. Kanske släpper senare.

Läste en artikel som hängde nere på klubben att en eller ett par stora starka efter träningen var jättebra för återhämtningen. Detta har jag nu tagit ad notam så att säga, så om ett par timmar kommer jag vara återställd så in i helvette. Läste egentligen bara rubriken men antar att innehållet i densamma följde samma linje hehe.

På söndag kl 14:00 är det knäböj igen. Dräkt o lindor o treo o hela skiten. Alla som vill är välkomna.

Skål tamejfan
Bolanius

Träningsvärk ala Lindgren

Var trött o hängig o allt möjligt igår. Var trög o tungt på träningen o körde mest lite byggarövningar utan att ta ut mig nämnvärt. 

Nu kan jag knappt röra mig. Träningsvärk överallt. Gissar på att kroppen säger att vila är bra. Därför vilar jag idag o kanske i morrn. Har gått skitbra ett tag nu o detta var väl väntat. Att det skulle bli ett stopp nångång. Nåja, frisk o kry för övrigt så lite skön värk får man ta. 

Kanske kanske blir det rygg i morrn annars tar jag det senare. Böj på söndag i vilket fall o bänk på fredag är det ju meningen att det ska bli.  

Nu ska jag vila
Bolanius


Tömd totalt...

...idag. Var hur tungt som helst på gymet. Bänk upp till några 4:or på 100kg, skittrögt. Lite mer bröstövningar sedan lite armar men trögt o trött o uppblåst i kistan o alltihopa på en gång. Var och käkade en pizza till lunch, jag tror det var det som låste upp magen. Marklyft i morgon o jag hoppas att det känns bättre då. Ska dra treor till lite under ingång.

Ska pröva att linda knäna igen. Kändes ok när man repsade att ha dom på. Kanske blir ivägen på tävling, får pröva mig fram.

Lägg an
Bolanius

Engla...

Skänker en tanke åt hennes familj i deras sorg.

Hörde ett reportage angående gärningsmannen på radion idag. Han ska ha vård, tycker man. Han har sagt upp sin rätt att leva för länge sedan om jag fick bestämma. Den enda vård som han behöver är en grovkalibrig blykula i nacken.

Jag tycker att alla som begår våldtäkter eller som hänger sig åt pedofili skulle sättas tillsammans med "vanliga" fångar på våra anstalter. Om dom mot förmodan skulle överleva detta skulle dom nog tänka sig för innan dom gjorde om sina brott. Även Kriminella har heder och hatar dessa samhällets drägg/monster. Vård, inte fan kan man vårda en sexuell läggning så den ändras.

Nu känns det bättre
Bolanius

Bästa knäböjen...

...någonsin? Jag tror ta mej fan det. Inte tyngsta men bästa böjarna. Djupen varierar mellan godkända till nån centimeter grund. O det känns djävligt bra för en som strulat med sin böj i ett par år nu. Lustigt nog så har dräkten krymt precis som bänktröjan, mycket underligt. :-) Men den sitter som en gud just nu. Nytt bälte från Wahlander oxå, kanon det också. Stavade rätt denna gången hehe.

Dagens pass
Uppvärmning upp till 140kg sedan på med dräkten
2x160
2x190
1x220
1x230
1x230
3x200

Därefter 3x5 på 100kg raka mark
Sedan hemgång o nu ska här ätas hehe.

Känns otroligt bra i kroppen, orkar hålla ryggen hela vägen och det finns mer kg i benen. Tänk om bänken och marken kunde svara lika bra, kunde bli riktigt kul då.

/Bolanius

Ett kvarts ton...

..är målet. I knäböj alltså. Har flera mål med min träning och ett kvarts ton i böj är ett av dom. Var ganska nära för 2 veckor sedan och kanske kanske blir det ett nytt försök i möra. Har laddat med mat, borde snart vara slut på kossorna i Svedala så att man får gå lös på alla grisar, kycklingar o vilt sedan. *tänker mig bort* bara dundra ut i den fria naturen med öppen mun och springa ikapp och bryta ner och sedan inmundiga en älg över den öppna brasan...



Som sagt, har laddat med mat och känner mig i fin form.

Läget denna fina lördagskväll
Vikt: 132,1
Längd: som vanligt
Formen: oval, skit i V-formen, satsar på stora A istället :-)
Tryck i kroppen: ja speciellt på dass
Favoritövning: knäböj, knäböj, knäböj
Favoritmusik: lyssnar på allt, utom disco, dansband, schlager, jazz, pop, radio-skval samt rap/hiphop
Favoritmusik = elgitarrer


Orkar inte mer än så.
Bolanius

Underbara fredagsbänken...

...blev det idag.

Har varit i Stockholm (Fjollsta) o varit på diverse möten med kompisar o arbetsgrejer. Kom hem idag vid 15:00 och vräkte i mig mat o sedan iväg till bänkpressen. Hämtade ut ett nytt bälte också. Köpte av Whalander, hur bra som helst, tack för ett snabbt expiderande, om du läser detta.

Bänken då? Jo, blev treor upp till 160, tungt o vingligt men körde lite lättare o gick ner till bröstet med 130 som kändes lätt o behagligt. Det värsta är att bänktröjan på nått obegripligt sätt har krymt, mycket underligt. Måste spöka eller nått. Den sitter numera som ett skruvstäd. Kanske får ringa på en exorcist eller så.

Ha de gött
Bolanius



Marklyftsträning

Blev lätt mark  idag, provade dock att ta på min gamla böjdräkt o dra lite men det gick inte alls.

Blev treor upp till 170 samt en etta på 190. 190 var me dräkt o den var hur tung som helst. Sket i dräkten o körde lite till utan. Gick mycket bättre.

Sedan lite shrugs, skivstångsrodd, samt chin i maskin. Sedan var saken biff.
Vilade axlarna då dom fått mycket stryk på sistånne i bänk o annat.


På fredag blir det bänk med den gamla härliga tröjan.
/Bolanius

Mat, mat, mat o träningsvärk

Usch vad jag är trött på att äta. Håller på att lägga på mig några kilon men fan vad det är svårt när man tränar hårt. Just nu skulle jag kunna tänka mig en tallrik soppa bara, men det får väl bli 3port havregrynsgröt med kanel o lite socker o mjölk o 4 smörgåsar men stekta ägg o ett stort glas juice o en proteindrink o omega3 o fan och hans moster också.

I morrn blir det mark med dräkt o jösses vad jag kommer att äta efter det. Men just precis nu är jag bara svullig o go, men ganska söt i alla fall. Det tycker mamma i alla fall men hon ser ju lite dåligt förstås.

Mera öl
Bolanius

Träning träning träning

Mera värre.

Blev bänkpress 5x5 på lärtta 90 kilo idag. Skönt o behagligt.
Hantelpress sned med tunga hantlar o det höll på att knäcka mig men det gick bra
Därefter armar som oxå gick bra

Nu har jag fått en massa mat i lilla maggen så nu trivs man.

Vila i morrn o mark på onsdag.

/Bolanius

Så här ska det gå till del 2. Ibland går det inte som man tänkt sig


Powerliftning

Knäböj denna sköna söndag. Snöblask o kallt o bedrövligt. Våren är här hehe.

Blev knäböj med utrustning, körde ettor upp till 2x1 230kg. Nästan nere fattas lite typ 2,5 cm enligt stränge :-)domaren Herr Keyser. Tack för hjälpen förresten.

Känns skitbra just nu, har ett sånt djäkla tryck i lilla maggen så bältet gick åt fanders idag. Själva spännet gick helt av o det kunde ha gått åt helvitte men jag orkade hålla ryggen o kom upp och drog på ett annat bälte o fullföljde. Så ska en slipsten slipas eller vad fan det heter.

Nu blir det nog inga mer maxningar innan tävling utan treor o tvåor med inriktning på teknik o explosivitet. Djuuuupa böjar får det bli.

I morgon blir bänkpress 5x5 är det som gäller, snedbänk, snedhantelpress + armar ska också gnuggas.


Fri sprit o bredare trottoarer
Bolanius

Ska man träna eller inte...

...det är frågan.

Tänkte belysa detta fascinerande ämne en smula. När jag i höstas var på Östra sjukhuset i Göteborg för provtagning då jag trodde jag hade fått hjärtsnörp (var stress) så sade läkaren till mig att jag var i finfin form. Jag häpnade en smula då jag enligt bmi-tabeller ligger på ett värde långt över det rekommenderade. När jag frågade om detta så skrattade han o sa att det är mycket bättre att vara tjock o vältränad än smal o otränad.

Då jag är lång o tung men har en ganska låg puls så är mycket förlåtet enligt doktorn. Det vill säga att jag har mycket bra arbetskondition. Dessvärre kan jag inte springa mer än 250m innan jag är halvdöd av lungförstorning o andra åkommor. Dit jag vill komma är att även om man fyllt 40 så är det inte nödvändigt att börja löpträna eller tokträna. Bästa sättet att komma lite i form o må bättre är styrketräning 2-3 dar i veckan samt några långa stärkande promenader i veckan.

Så till alla tjockisar där ute i Sverige, man måste inte ha magrutor, det räcker att sänka sin puls lite o bli lite starkare i kroppen så minskar risken för sjukdom och man kan fortsätta att äta o njuta vav det goda i livet. Lidls prinskorv till exempel.

Det finns ju faktiskt inget negativt i att vara lite starkare o ha lite bättre flås än du hade i fjol. Så det så.

Mitt nya motto lyder därför
Hellre tjock o stark än tanig o svag

:-) Bolanius

Livet leker...

...blev bänkpress idag. Körde treor med tröja o kloss (stor) upp till 160kg därefter 3:or på 140 ner till 2 kloss samt ett försök ner til bröstet. Var nog lite trött efter att ha flyttat åt syster o Kvest idag, kondisen är väl inte den allra bästa kanske, (måste ju skylla på nått hehe) så det gick åt helvete på ren svenska men skam den som ger sig. På´t igen bara. Tar det nästa gång. Blev 3x6 i sned hantelpress oxå samt lite streching, ja ni läste rätt, streching. Huga.  I morrn ska jag ta med grabben ner o inviga honom i hemligheterna med denna fantastiska sport. Får se om han fastnar.

På söndag kl 14:00 blir det ett nytt försök att nå ett kvarts ton i böjen. Denna magiska gräns som jag jagat ett tag nu. Får se om det blir skit av allt eller succe.

Tack till Lars L och en undran om hur det går för dig o dina kumpaner på Kak. Kanske ska ta med mig svågrarna (Svan o Kvest) och hälsar på för ett pass frampå.

Nu ska jag ta ett glas rödtjut till o segla in i dimman. 

Ha de
Bolanius


Ännu en dag åt helvette...

Tisdag o jobb, våren är här o det drar i öltarmen. Man trivs på nått sätt. Är i Götet för närvarande. 

I söndags så böjde jag o Kvestarn o det gick riktigt bra. Jag gjorde en serie med ettor upp till 240kg, lite grund tror jag men det skiter jag i, fick upp den i alla fall. Prövade på 250 oxå men tappade den lite framåt o då gick det åt helvitte. Inga mil borta i alla fall. Igår blev det bröst o armar men det gick trögt, väldans sliten efter böjen o det kändes att man tagit i dagen innan.

Idag är det vila som gäller. Ska ta en promenad i solgasset här på västkusten o sen blir det tidigt sänggående.

/Bolanius

RSS 0.91