Home sweet home

Så, nu är man äntligen klar i Stockholm. Nu hägrar Göteborg resten av året o det ska bli så djäkla skönt. Visst, finns en del grejer med Stockhom som är bra också såklart o det kommer man att sakna.

Mycket på gång o det är kul. 

Är inte bra i ryggen ännu, får ont som attan lite då o då. Strechar o tänjer o tränar rehab o sköter mig som jag ska men det tar nog sina månader innan man kan funka som man ska igen. Det värsta är att man går omkring o är så försiktig. Man tänker på varje rörelse så att man inte ställer till det i ryggfanskapet igen. Vaknar på nätterna när jag ska vända på mig, antar att det är ett sätt för skallen att vara försiktig men man blir ju så trött.   

En hälsning till Tony S, lycka till på V-sm, vill också vara med men det är ju djävligt kört... kanske i nästa liv hehe. Ta hem guldet denna gången är du snäll. 

Annars är allt som vanligt och kom ihåg att det är aldrig försent att ge upp :-)
/Tommy



 

Vilse i tillvaron

Bokstavligt talat. Även bildligt också kan man säga men detta handlar om det bokstavliga. Gick ut på en härlig promenad idag. Skulle gå sisådär 45 min i rask takt var det tänkt. Men det blir inte alltid som man tänkt. Jag gick vilse ute i förorten där jag bor och kom inte riktigt ut där jag trodde jag skulle göra. Istället för att se mitt hus där jag bor i bandhagen så såg jag......globen. Hmm, var i Enskede. Inte så långt fel om man bara vet hur man hittar från Enskede till Bandhagen. Nåja, jag tog sikte o traskade på. Hittade till slut men mina 45 min blev 2 tim och 15 min. En härlig liten promend. Längsta hittills med min stackars rygg. Men kändes bara bra.

Käkade lite o sedan iväg till gymet. Blev ytterligare ett tokpass med höghöghögreps. Mjölksyran rann ur öronen på mig och denna gången var det väldans nära att jag fick iväg o köra buss, med porlinsratt. Men det gick bra o nu känns livet ganska bra. Nu ska jag äta en massa mat igen. Men nyttigt förstås. 

Ska bli kul att väga sig när jag kommer hem på tors. Skulle tro att jag bytt viktklass nu. Från +125 till 125. Hoppas i alla fall det.

Ha de görgött
Bolanius 

Ont o ömt men skönt

Tränade idag igen. Högreps tar riktigt bra, bara man får ordning på andningen, efter 25-30 reps i marken så andas man som en blåsbälg ungefär, en pilsk noshörning skulle inte frusta lika mycket tror jag. Gjorde 15 armhävningar idag också. Lätt o bekvämt men sicken mjölksyra man får. Hmm ovana kan man säga.

Ont i ryggen fortfarande men känns som det blir sakta bättre. Gött att kunna träna lite i alla fall.

Nu ska jag sova
Bolanius

Fy %#"%" i /¤%#¤"!"

...vad det är jobbigt att köra högreps. Blev ett par hundra reps under halvtimmen jag var nere i dag. Programmet säger 300 reps men är inte där riktigt ännu. Vad sägs om 50 reps på 60kg i marklyft :-) eller 50 armhävningar, var ju inte igår man gjorde det precis. Men det funkar, känner redan hur kroppen börjar vänja sig. Man får nästan ingen träningsvärk o är lika pigg efter några timmar.  Jaja, vi får se hur det går på lite längre sikt. Gäller bara att inte förivra sig o få en ny låsning i ryggen. 

Mera öl
Bolanius

Guld!

Skogens guld alltså. Kantareller, var med dottern o plockade lite idag. En skön promenad o lite svamp. Sedan badade vi o det var inte sååååå varmt men var i ett par gånger ialla fall.


Skogens gula guld.

Tar mig en djävel...

...såhär på fredagskvällen. Veckan har varit bra trots allt. Har börjat träna lite försiktigt, Varit lite ledig, tagit det lugnt, och bäst av allt, blivit bättre i ryggen. Lite oroväckande med läkare som börjar snacka om steloperation o annat. Men men, med lite bra träning o lite tur så blir det nog kanon till slut.

Träning på söndag sedan Stockholm, sista passet i  vår huvudstad sedan blir favoritstaden Göteborg i några månader. Känns bara bra.

/Bolanius


Vikter

Ok, så var det dags igen. Första passet med lite vikter. Har ett litet kul program som jag ska köra några månader för att komma iform igen. Workout/bygg/rehab kanske man kan kalla det. Många reps lite set o ett djäkla tempo.

Inledde idag med en förkortad lightvariant av programmet för min stackars ryggs skull. Känns ok men inte är bra ännu, tar nog sin lilla tid det här. Fredda var med mig på morgonpasset och det genomfördes på ca 30 min.

Das war alles meine kleine/grosse freunde eller vad fan det heter på franska.
Bolanius

Underbar smärta...

Det är skillnad på smärta o smärta. När man gör sig illa så är det en typ av smärta som är hemsk. Bryter man ett ben så är det en knivskarp smärta, får man ett ryggskott så är det en annan typ av smärta. En avsliten muskel gör ont på sitt sätt. Sedan finns det skön smärta, lagom träningsvärk är en av dessa. En annan upplever jag just nu, den läkande smärtan. När man känner att blodet återigen får tillträde till en skada och kroppen reagerar på detta. Var ute o cyklade igår och det kändes finfint. Kom hem och såg att gräsmattan var bedrövligt lång, idiotiskt att klippa gräs med min rygg men vad fan, sagt och gjort. Blev en ipren till kvällen men vaknade i morse o mådde riktigt bra. Bara den goa smärtan som känns när det läker, liksom kliar lite. svullnaden är på väg ner osv.

Blev ett gympass idag under morgonen med Fredda, o det kändes ganska bra. Rodden tar fint, får sträcka ut ända till ytterläge i ryggen o bäckenet. Lassade på lite mer idag och det kändes finfint. Blev lite bellyback också men det känns som om det är för tidigt ännu. Gör mest ont när man tar i uppåt och jag lät bli den efter ett set. Lite bröst o lite mage blev det också. Imorrn blir det lite armar tror jag, kanske lite lätt benträning. Tar det lugnt o låter kroppen göra det den är bäst på just nu. Läka sig själv i den takt det tar. Har kanske lärt mig nått ändå.

Ska skära till en fruktsallad till lunch idag. Vill hellre ha en stek med pommes men måste nog tyvärr tänka lite på vikten nu.

Ha de gött alla glada
Bolenius

Första passet...

...avklarat. Blev lite streching, lite rodd, lite bellyback och mera streching. Ont och ömt men känns inte värre i alla fall.
Tar väl ett par veckor innan det släpper helt antar jag, bara att ligga i och försöka låta bli vikterna.

/Bolanius

Rehab

Får försöka att rehabträna lite i morgon. Hoppas att ryggen håller. Är inte bra ännu, låst i ländryggen och ont fortfarande. Ska köra ett workout program som verkar vara vettigt. Mycket rygg o magträning. 

Kanske kan få loss skiten imorrn med hjälp av någon kul maskin eller så.

/Bolanius 

Sjukhusbesök

Varit hos doktorn idag, har ett rejält ryggskott som inte vill släppa o var lite orolig att det skulle fövärras om man manipulerade det hos en naprapat eller kiropraktor. Diagnosen blev att det finns ett litet diskbråck, samt en svullnad kvar på bredvid kotorna. Ingen fara på taket dock. Bara att bryta rätt det hela. Nervbanor och känsel var som det skulle. Kommer nog att ta ett par tre veckor till innan det släpper helt trodde farbror doktorn. Han tyckte dock mitt beslut om att inte köra böj o tung mark nått mer var väldans klokt som det ser ut just nu.

Sååå, vila och gymnastik är alltså melodin ett tag till.

/Bolanius

Tortyrbehandling

Var tillbaka hos naprapaten idag. Låsningen satt som satan o vi har inte fått loss den ordentligt. Men idag skulle det gå. Blev lite old school hard core behandling idag. Satan vad det gjorde ont. Men det blev bättre o det känns som om vi fått loss det sista nu. Kommer att bli ömt i morrn men det skiter jag i just nu. Orkar inte med att ha grisont mer nu. 3 veckor räcker.

Ska jobba i helgen är det tänkt, lätt arbete utan några påfrestningar. Herr ryggdoktorn tyckte att det var en bra idé att försöka komma igång på en gång oxå.

Hej hopp
Bolanius

RSS 0.91