Doping!

När man pratar om doping så hör man bara hur skadligt och negativt det är. För att ta reda på mer om detta så bör man först  ta reda på vad som försigår i kroppen och hur hormonerna styr vår vardag.

Det kan vara svårt att få en tonåring eller någon som inte bryr sig, att förstå vad som kroppen utsätts för egentligen. Vad är det som  påverkas i kroppen? För att ta reda på detta så kan man börja med att läsa denna eminenta artikel som handlar om våra kroppsegna hormoner och vad dom gör för nytta/elände egentligen.

http://www.iform.no/pub/art.php?id=159

När man sedan tänker efter vad som kan hända om man mixtrar med sitt kroppsegna hormon via tillskott av anabola steroider eller testosteron, syntetiskt eller inte, så borde det vara avskräckande nog att låta bli. Nu är inte fallet så utan enligt en undersökning så ökar användandet av dopingpreparat i Sverige bland ungdomar.

Om det nu inte räcker med att det är farligt att dopa sig, så kanske skammen det medför att bli avstängd från tränande eller tävlande i 2 år skulle räcka men inte ens det tycks vara en väckarklocka.

Så vad ska man göra för att få ungdomar och för all del även äldre att avstå från att droga ner sig, ja inte vet jag, men jag hoppas innerligt att det inte finns alltför många jubelidioter i vår klubb som håller på med denna skit.

Läs mer på http://www.dopingjouren.se/page.asp?page=start

Saker man kan göra är:
Utbilda
Diskutera
Utöka tester
Spöa skiten ur dom som säljer

Håll diskutionen igång
Bolanius

  

Kommentarer
Postat av: johanna "powerberggren" berggren

Bra inlägg och intressant diskussionstråd Bolan! Keep on!
Hej hopp, bästa hälsningar / J.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91