Skottland

Skottland, detta underbara land.

Min kompis Micke o jag satte av mot Göteborg för en veckas förlustelser i detta till väster om oss liggandes land. Ryanair skulle ta oss till denna det nordligaste av Storbritaniens länder (tror jag) och släppa av oss i Prestwick på flygplatsen där.

Flygplatsen i Götet






Sedan vi tagit reda på om dryckjomen i Svedala smakade lika gott som förra gången vi prövade så bar det iväg mot Skottland.

Väl i Prestwick så var vi tvungna att få bort resdammet ur våra strupar så...



Efter några ögonblick av stillhet så bar det iväg. Vi skulle ta tåget mot Ardrossan och frågade vid ett tusristinfo på flygplatsen om vilken håll det var. Vi fick tågtider, vilket håll, ja allt man kan tänkas behöva för att hitta dit vi skulle. Vi tog oss till Stationen, hoppade på vårat tåg och när konduktören kom så blev vi upplysta om att vi var på fel tåg. Vilken skräll. Hoppa av vid nästa stopp sa han, Kilmarnock tror jag det hette, ta tåget tillbaka till Troon och sedan åker ni mot Kilwinning o Ardrossan istället. Vi hoppade av och tog en taxi. Bra start på resan. Vi kom fram som vi skulle och hoppade på färjan i Ardrossan. Resan gick till ön Arran, en vacker ö för två trötta resenärer. Förbindelserna från Arran mot Islay som var vårt mål återupptogs inte förrän nästa dag. Vi tog in på BB. Alltså inte BB som i Sverige utan Bed ´n Breakfast. Typ hotell alltså.



Brodick på ön Arran där vi stannade första natten.


Återkommer med mer info snart....

/Tommy

Kommentarer
Postat av: Klara

Fin blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91