Röding!

Var på fisketur idag. Sitta på isen o njuta i snålblåsten är en lisa för själen. Visst, bruset från vinden, det ändlösa knakandet från isen och en skotare (skogsmaskin) som var ute i skogen o hördes på lite avstånd, men förutom det...tystnad. Bara borra ett hål i isen och sitta o grunna en massa medans man väntar på att en firre ska hugga på det oemotståndliga betet man agnat med. Kallt i vinden men huga så skönt att vara ute i det friska.



Började bra, fick ett hugg av en rejäl firre, slogs med den ett tag men när den kom upp till hålet så släppte den. När jag tittade på kroken så hade den raknat. Dåligt material såklart men i fiskehistorierna frampå så kommer fisken att ha varit jättelik såklart. Troligtvis var den på ett par kilo eller så... men underbar fajt i alla fall.

När vi kom ut på isen på morgonen så var det liksom en snö/frosthinna på isen. Gick fint att gå o stå på isen. men några timmar senare så blev det töväder, hinnan förvandlades till blank-is med lite vatten på. Djäklar var halkigt. Blev lite krångligt att ta sig fram.

Sedan kom en tjej ut till oss (aldrig får man vara ifred :-) ) hon ställde lite frågor och tog några kort. Reportaget kommer i PD = Provinstidningen Dalsland, på tisdag.

Nåja Micke, kungen av fiske fick upp 2 finfina rödingar som förmodligen har inmundigats och smälter i hans lilla mage.



Sedan grillade vi korv o hade det mysigt. En toppendag, som jag hoppas kommer att upprepas massor med gånger.
Fick mycket gjort också, kom till en massa beslut om allt möjligt, ska starta lite nya projekt, företag som det ska satsas på och så vidare.

En fullpoängare alltså.






Ha de görgött
Bolanius

Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Kul att du bloggar! Fortsätt så :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 0.91